Kulturell førstehjelp
Vi har puls, hun puster… Men… Øynene hennes er tomme! Hun er uinspirert!! ER DET NOEN HER SOM KAN KULTURELL FØRSTEHJELP!?
9. november 2021

November, mørke og eksamensrelatert stress kan være livsfarlig for studenten. Livreddende kulturell førstehjelp består av spennende arrangementer alle kan få med seg. Bli trygg på den kulturelle kalenderen i Bergen. Kultur kan redde liv!

Det viktigste kulturelle arrangementet du kan få med deg i november er naturligvis slippfesten som markerer den 50. utgaven av Stoff! Du leste riktig: 50 utgaver med et så bra magasin, kan du tro det? Onsdag 10. november braker det løs på Cornerteateret. Vi ses!

Lørdag 13. november blir en travel dag! Først kan du stikke på vintermarked på Landås skole hvor du kan finne alt du trenger av vinterutstyr. Etter du har dunka en liter kakao, coppa et par heftige skøyter, og fått skiene preppa er det bare å ake tilbake til byen. Fra klokken åtte og utover serverer nemlig Caribou deilig elektronisk musikk på Verftet. En annen som kommer til å få det travelt på lørdagen er Niilas, han skal nemlig varme opp for Caribou på Verftet før han senere byr til klubb på Landmark. Om elektronisk musikk ikke er helt din greie blir det også Full Fyr på kulturhuset med Girson fra NMG og Full Effekt, og Aron & Ask fra Yoguttene og Vin & Rap. Det må jo bare bli gøy!

Hvis du ikke syns novembermåneden er mørk nok kan du mandag 15. november stikke på Cinemateket og se Requiem for a Dream. En ganske ålreit film hvis du klarer å glemme hvor usympatisk Jared Leto har blitt. Ellers er det mange andre gode filmer som vises på Cinemateket, deriblant oscarvinnende La La Land! Ops, mener Moonlight på torsdag 18. november.

Når eksamenstiden står på som verst kan det være nødvendig med noe som røsker en ut av den monotone sinnstilstanden man så lett faller inn i. Hva er vel da bedre enn grotesk, provoserende og rystende samtidskunst? Den 19. november åpner Kode utstillingen Dead End Hole av kustneren Paul McCarthy. Kunstneren har siden begynnelsen av sin karriere skapt avsky og protester, og denne utstillingen skal ikke være noe unntak. Deler av den har 18-årsgrense!

Hvis voldsom kunst ikke gjør susen, kan du prøve litt voldsom musikk. Legendariske Mayhem skal spille på Verftet den 26. november. Fare for headbanging og mange mennesker med langt hår. Tror jeg ihvertfall, aldri vært på metallkonsert.

Norsk svartmetall er riktignok ikke for alle. Om du er mer gira på noe roligere musikk skal Ivan Ave diske opp med deilig hip-hop på kulturhuset den 27. november. Perfekt for de som elsker grove basslinjer, 70-talls soulmusikk og rap på engelsk.

Når eksamensstresset endelig har lagt seg er det ingen bedre måte å få den gode julestemningen på enn å ta turen innom et par julemarkeder. Fra fredag 3. til søndag 5. desember skal det være julemarked på Kulturhuset. Her loves det design, kunst og kunsthåndverk: bra gaver til den som har alt. Hvis du ikke får nok av julemarkeder skal det samme søndag også være gatemarked og gatefest i Steinkjellergaten. Her loves det julemusikk, konsert og god stemning. Koselig!

 

LES OGSÅ: Biff: Titane