Siden sist
10. desember 2021

Det er desember. Adventstiden sleper seg fremover, eksamen står for dør og strømregningen vokser. Denne måneden har du ikke tid til å ta en pils en vilkårlig tirsdagskveld, og hvertfall ikke tid til å lese nyheter! Men du har tid til å raske med deg årets siste nummer av ditt favorittmagasin og få en kjapp nyhetsdusj på vei til biblioteket. 

 

Folkeregistreringsfeil

Det kan virke som at alle på Stortinget har slengt seg på den nyeste trenden, «pendlerboligsvindel». Den siste i rekken er stortingspresident Eva Kristin Hansen som tidligere varslet ryddesjau i pendlerboligordningen – noe som tydeligvis starter med henne selv. Klart det er fett å ha leilighet på statens regning i hovedstaden. Toppen av kransekaken er imidlertid at boligen Hansen var folkeregistrert i, var intet mindre enn kjellerhybelen til Trond Giske. Det er vel en god indikasjon på hvordan det står til med boligprisene i Oslo når selv stortingspresidenten må ta desperate grep.  

 

Bybaneduell 

Bergen sto uten byråd etter en politisk showdown som satte Rødt og Høyre på samme side for første gang siden Bryggen ble bygget. Flertallet, som først ville ha tunnel, har blitt til et mindretall i et dramatisk handlingsforløp, inkludert en avsløring som minner mer om Maskorama enn lokalpolitikk. Tre politikere fra henholdsvis Sp og Rødt har valgt å gå imot partiene sine, og nå blir det bane over verdensarvstedet. Med like mange helomvendinger som en episode av «Days of Our Lives», bytter denne saken status oftere enn Sverige bytter statsminister. 

 

Omikron

Med omtrent hundre prosent overlapp med julebordsesongen, har vi fått en ny mutant med et navn som høres mer ut som en ny type kryptovaluta enn et virus. Nye hastetiltak rulles ut raskere enn Johaug på en god dag, og for Bergen har tiltakene fått samme tidsramme som TV2 Bliss: Se hva som skjer. Da er det bare å legge bort danseskoene for i år, for eksamensfesten blir servert sittende ved et bord. 

 

Slutt på tannpine?

Budsjettforhandlingene er ferdig, og SV har skutt sin egen «gullfylling» – unge kan i fremtiden gå billigere til tannlegen. Det blir også kanskje innført et makstak for hvor mange kroner du må ut med på sikt. Tenk om samme ordning fantes for strømregningen i januar. Flere har også tatt til orde i budsjettdebatten. Høyre på sin side mener at det endelig er vanlige folk sin tur til å betale for mye skatt. Kanskje er dette for å distrahere oss fra at Erna er ute og kommenterer at vi bare må prøve å glemme slavearbeidet i fotball-VM, og heller være heiagjeng for de norske gutta. Yikes.

 

Markedsverdi

Det er ikke bare penger som blir verdt mindre over tid, nå har også kvinner blitt offer for inflasjon. To psykologer, henholdsvis Thuen og Kjøs, har vært ute og fortalt kvinner at de må senke standarden for hva de kan forvente å finne i datingverdenen. Rådene minner mer om pickup-artister på TikTok enn jordnær samlivsterapi. At kvinner blir omtalt på lik linje med varer som går ut på dato er det flere som rynker på nesa av, og leserinnleggene har haglet inn siden. Kritikken preller derimot av begge forfatterne, og det skjønner vi. At kvinner ønsker menn med jobb og en hobby på si forblir en urealistisk standard.

 

Et år går mot slutten

En runde med det som Aftenpodden refererer til som obligatorisk refleksjon kan for de fleste være lurt før man spretter proseccoen ved midnatt. Istedenfor å ta «Hvem ville du vært i Tre nøttet til Askepott?»-kvissen, kanskje man skal spørre seg selv hvem man vil være i sitt eget liv? 

Er det på tide å si takk og farvel til et par av de du følger på Instagram? Eller kanskje det er på tide å kaste de tre tomme pestoglassene bakerst i kjøleskapet? Valget er og blir ditt. Bare ikke gjør det til et nyttårsforsett.

 

LES OGSÅ: Forrige: Siden sist