Ingen jul uten quiz, men her er en quiz uten jul
Hva vet du om hvalanatomi, kebabsjapper og arkitekturkuriosa? Og en rekke andre urelaterte ting. Det er på tide med årets siste Stoffkviss!
16. desember 2021

Vi nærmer oss slutten av et år som i realiteten bare har føltes som de siste par månedene etter gjenåpningsdagen i september. Du tenker kanskje det hadde passet seg med en kviss om høytiden vi nå går inn i? Ellers takk! Her er en kviss om alt annet enn jul og Maskorama, mine nemesiser i kategorien kulturelle fenomener. 

1. Først litt skamløs selvpromotering: Hvem ble kåret til beste kebabsjappe i oktoberutgaven av Stoff?

2. For tiden kan man se en utstilling på KODE av en mann med et navn som ligner et oldie boyband-medlem. Hva heter kunstneren?

3. Den 4. februar i år markerer 40 år siden hvilken statsminister ble innsatt i Norge? 

4. Hva veier minst av helmelk og lettmelk?

5. Hva heter de tre filmene som utgjør den kjente trilogien regissert av Joachim Trier? (Hver film gir 0,5 poeng).

6. Apropos norsk filmbransje: I tillegg til å være skuespiller, musiker og forfatter, hva er Anders Danielsen Lie utdannet som?

7. Hvilket grunnstoff gjør at tisset lukter rart etter man har spist asparges?

8. Videre i kategorien gourmet: Kun én restaurant i Bergen har Michelin-stjerne. Hvilken?

9. Hva heter fettklumpen i tannhvalers hode som brukes til ekkolokasjon?

10. Hvilken fargerik adresse i Nordnes bydel vant Bergensavisens Fasadepris i 2009?

11. Hvilket bygg i Bergen har tenner?

12. Til vinkjenneren: Hva er best av Gato Negro og Black Tower? Det vil selvfølgelig si; hva gir mest prosent for pengene?

 

Poengscore:

1-4 riktig: Jaja, sånn kan det gå! Kanskje på tide å få inn impulser fra andre steder enn Maskoramapodden og årets julebord?

5-8 riktig: Ok jobbet! Jeg kroner deg herved til tittelen “semi-intellektuell”. 

9-12,5 riktig: Fremragende innsats! Hvis du i tillegg leser Min Kamp av Knausgård sklir du og kunnskapen din greit inn på et HF-vors. 

 

Svar: 1. Svingen Kebab. 2. Paul McCarthy. (Ikke så langt fra McCartney… konspirasjonsteori?!)  3. Gro Harlem Brundtland. 4. Helmelk. 5. Reprise, Oslo 31. august, Verdens verste menneske. 6. Lege. 7. Svovel. 8. Bare Restaurant. 9. Melon. 10. Klosteret 16. 11. Odontologibygget. 12. Det blir som å velge mellom pest og kolera. Men Black Tower gir deg i det minste mest alkohol for pengene!

 

LES OGSÅ: Freedom of kviss