Kulturell førstehjelp
Hvordan er prognosene etter to pandemiår? Livløse studenter ligger strødd i stabilt sideleie på slitne sofaer over det ganske land. De trenger livsgnistreddende førstehjelp, og de trenger det nå.
22. februar 2022

Legg vekk Bee Gees. Glem hjerte og lungeredning til rytmen av Staying Alive. Her trengs det kulturell førstehjelp til rytmer fra duggfriske DJ-sett. Folket trenger konserter, de trenger klubb og de trenger disko. Hvert sekund teller. 

Heldigvis for folket skorter det ikke på solide liveopptredener den kommende måneden.  Indiepunkbandet Bundy Bunch inntar Hulen den 25. februar. Gabifuego inntar Havrommet med reggaeton og gode vibes den 26. februar. Popdronning Bendik inntar USF Verftet den 19. mars. TØFL inntar kulturhuset med lovnader om boblende liveshow den 22. mars. Dette er bare fire fete blomster i en ellers ganske bugnende konsert-bukett. Korona er en fjern vond drøm, og dansegulvet er ditt! 

Danse kan du også gjøre på Mørkerommets jubileumsutstilling og klubbkveld på Bergen Kjøtt. Fotokollektivet feirer seks år den 25. februar, og markerer dagen med fotoutstilling, vernissage og «bursdagsklubb», som de selv kaller det. De lover bobler, bred utstilling med ulike fotografier, dansegulv og god stemning!

Musikkfestivalen Borealis, som finner sted fra 16. til 20. mars, er perfekt om du befinner deg litt i det eksperimentelle musikkhjørnet. Et ganske kult hjørne, synes mange. Et litt ukomfortabelt hjørne, synes noen. Om du skulle befinne deg blant sistnevnte er det aldri for sent å utsette seg for litt eksponeringsterapi! Kanskje lar du deg overraske? Den årlige festivalen stiller ikke bare med konserter, de disker også opp med filmvisninger, foredrag og installasjoner. 

Myke tanniner, baby, myke tanniner! Er du god til å drikke, tylle, og bøtte nedpå, men noe ustødig på nettopp smaking av vin? Da kan du vurdere å stikke innom Colonialens arrangement «Lær å smake vin i Matbaren». Pretensiøst bullshit? Obligatorisk voksenkunnskap? De lærde strides, men drikkekultur er jo også kultur. Tross alt. 

Det er kult å lære om vin, men det er også kult å lære om andre ting. Lite stimulerer uinspirerte hjernevinninger så godt som tilegning av ny kunnskap. Men hva slags kunnskap? Har du, som de fleste av oss andre, midt i et lunsjforedrag om kompliserte utenrikspolitiske anliggender noen gang tenkt: Men hva med Spice Girls egentlig, skal ikke noen snart lære oss litt mer om dem? Jo, heldigvis. Maren Fuchsia Celius-Blix har påtatt seg det viktige ansvaret. Du finner henne på Bergen Bibliotek 31. mars.  

Forrige gang Bergen Akt og Kroki arrangerte Drink and Draw, ble billettene revet vekk. Det kan virke som om Bergensfolket rett og slett digger å tegne nakne folk. Digger du å tegne nakne folk? Eller vil du bare utvikle litt generelle tegneferdigheter i lystig lag? Either way, 25. februar er dagen, Kulturhuset er stedet. Kanskje blir du til og med så flink at du kan tegne din utkårede som «en av dine franske jenter» ved en senere anledning, uten å fornærme hen med resultatet? 

For å unngå å outshine de andre kulturelle anbefalingene har vi rett og slett valgt å spare det beste til sist. Stoffs slippfest går av stabelen på Cafe Opera 23. februar. Stikkordene er pils, dansegulv, minglefaktor og god stemning! Får du bare presset inn ett arrangement denne måneden? La det for guds skyld bli dette. Be there or be square. Sees!

LES OGSÅ: Forrige: Kulturell førstehjelp