Kjendisenes koronakavalkade
Ære den som æres bør: Det er duket for kåring av beste bommerter, dumheter og generelle fadeser gjort av samfunnets mest profilerte borgere.
22. mars 2022

Det er nå drøye to år siden et ukjent virus stengte ned hele verden og skapte en ny tilværelse for samtlige. Omtrent samtidig begynte et fascinerende psykologisk fenomen å opptre overalt i samfunnet: Kjendiser av ulik rang og rikdom så ut til å miste grep om virkeligheten. Eller kanskje PR-assistentene deres var hjemme med korona? Resultatet var uansett en rekke absurde, men festlige utspill fra diverse profilerte personer som i hvert fall ga undertegnede en god latter da ting var som mørkest. Og siden det er Oscar-sesong, er det bare passende å kjøre en oppvarming med et minst like underholdende utvalg: De kleineste, morsomste, mest absurde tabbene gjort av de rike og berømte i koronatiden. De nominerte er…

 

Beste fest

40-årsdag på en privatleid øy – Kim Kardashian

Vi starter sterkt med Kim Kardashian, som tilsynelatende tok restriksjonene så seriøst at hun bestemte seg for å leie en privat tropisk øy for å feire 40-årsdagen sin. I utgangspunktet er dette typisk Kardashian-fanteri som hun sikkert kunne sluppet unna med. Uheldigvis bestemte hun seg for å tweete om at denne reisen var en ydmyk påminnelse om hennes privilegerte liv, fordi hun visste at for de fleste var noe slikt «langt utenfor rekkevidde». Takk for den, Kim. Kanskje jeg kan låne Karmøy hvis jeg ber Jonas pent. 

Skandalefestene – Boris Johnson

Om du ikke har fått det med deg har det blitt avslørt at Boris Johnson og hans nærmeste kolleger har vært involvert i ikke én, ikke to, men seksten forskjellige fester som brøt Storbritannias smittevernregler på det gjeldende tidspunktet. Av absurde detaljer som har kommet frem om disse festene kan jeg nevne at «ansatte lasset med seg en trillekoffert med vin til kontoret» og «bring your own booze»-invitasjon til statsministerens kontor. Jeg må nesten gi plusspoeng for god stemning. Men dobbelt minuspoeng for Boris Johnson. 

60-årsdag – Erna Solberg

Til slutt i denne kategorien: Vår egen Erna Solberg. Tatt i det verste så langt – å invitere tretten personer til 60-årsdagen sin. Med tanke på antallsbegrensningen på ti personer var dette et ganske seriøst brudd på smittevernreglene, som man slett ikke forventet av Norges egen statsminister. Men til 60-årsdag å være må det påpekes at det egentlig var en litt stusselig fest. Sammenlignet med rabalderet til Boris blir det hele rett og slett ganske tamt. Bedre kunnskapsutveksling med Storbritannia er åpenbart nødvendig. Men plusspoeng for et ikonisk solbrille-bilde på Geilo. 

 

Beste sitat

Blessed – Justin Bieber

How blessed are we to be able to like- A lot of people obviously in this time are, you know, have a crappy situation, you know, and they look at us and obviously, you know, we worked hard for where we are at, so it’s like, we can’t feel bad for […] the things that we have, but I think just us taking that time to acknowledge… 

På en livestream på Instagram med Hailey Bieber og Kendall Jenner gjorde Justin Bieber sitt aller beste for å få fram sin ytterste respekt og sympati for den gjennomsnittlige arbeiderklasse-amerikaneren. Justin er en åpenbar mester i talekunsten, med hodet og hjertet på rett sted. Det er som tatt rett ut fra det kommunistiske manifest, dette her altså. 

It’s a virus, I get it, I respect it – Vanessa Hudgens

Yeah, till July sounds like a bunch of bullshit, I’m sorry. Like, it’s a virus, I get it, like, I respect it… But at the same time, like, even if everybody gets it, like, yeah people are gonna die, which is terrible, but like, inevitable? … I don’t know, maybe I shouldn’t be doing this right now.

Ett ord: ikonisk. Den begynnende selvinnsikten på slutten av sitatet er toppen av kransekaka. Nok et eksempel på hvorfor livestreaming på Instagram burde være et privilegium og ikke en rettighet. Tekst kan ikke yte dette sitatet rettferdighet, så det anbefales å søke opp videoen på Youtube for å se utsagnet i all sin prakt, særlig fordi det fremføres med en fantastisk Cali girl-dialekt. Tonedøvt og usjarmerende – en sterk nominasjon til beste sitat!

The Great Equalizer – Madonna

That’s the thing about covid-19, it doesn’t care about how rich you are, how famous you are… It’s the great equalizer, and what’s terrible about it is what’s great about it.

For å sette konteksten: Dette sitatet kommer fra en video som Madonna la ut på Instagram, der hun ligger i et badekar og bader i noe som ser ut som melk. Videoen har blitt beskrevet av nyhetskilder som «illevarslende», og det er vanskelig å ikke være enig. Utover det forklarer sitatet i grunnen seg selv. En nydelig blanding av kleinhet og mangel på selvinnsikt fra Madonna. Bra jobba! 

 

Beste musikalske innslag

Imagine – Gal Gadot og kolleger

I likhet med mange satte den første nedstengningen Gal Gadot i et solidarisk og – med hennes egne ord – filosofisk humør. Uheldigvis så imidlertid hverken donasjoner eller frivillig arbeid ut til å kunne oppdrives. Gal valgte derfor det nest beste: Hun samlet en hel gjeng av sine beste kjendisvenner og lagde likesågreit et acapella-cover av John Lennons sang Imagine. Resultatet ble en tre minutter lang Instagramvideo der Hollywoods rikeste synger om å imagine no possessions og a brotherhood of man. Selve sangkvaliteten er det ikke noe å si på, foruten at solo acapella-sang på instagram alltid er uutholdelig. Minuspoeng for sangvalget, men plusspoeng for å bidra til solidaritet! Vi kan nemlig alle være enige om at dette er noe dritt. Tre minutter av denne videoen er tre minutter for lenge. 

Den italienske scammen – Katy Perry, Madonna, Cheryl

Tidlig mars 2020 florerte det av rørende videoer som viste menneskenes håp og samhold over hele verden. En av disse var en video av italienske naboer i Napoli som sang fotballsanger ut av vinduet. Av uvisse årsaker bestemte imidlertid noen seg for å redigere videoen slik at det så ut som italienerne sang «Roar» av Katy Perry. Stakkars Katy – hun gikk rett på og retweetet videoen. Ikke nok med det, men Cheryl og Madonna gikk på akkurat samme bløff med sine egne sanger. Ikke vet jeg hvorfor italienere sin go to solidaritetssang skulle vært «Fight for This Love» av Cheryl, men det trodde altså hun. Tweetene er siden slettet, men internett glemmer aldri. Plusspoeng for at dette er den morsomste av kjendistabbene. Minuspoeng for en uheldig mangel på kildekritikk.

 

LES OGSÅ: Å klemme, eller ikke klemme?