Kulturell førstehjelp
Den vanlige student kan endelig få seg litt vitamin D i fleisen. Etter måneder med kulturtørke, blir studenter overeksponert med arrangementer. Vi trenger kulturell førstehjelp!
22. mars 2022

Slapp av! Solen titter frem innimellom regnskyene og det er lenge til eksamen. Kulturbyen Bergen har mange konserter, utstillinger og arrangementer å by på før eksamensangsten tar over. Denne kulturkalenderen kan redde måneden din! 

Når man har tilbrakt en dag ute i solen er det viktig å væte nebbet. Allerede den 25. mars stiller 7-Fjell bryggeri med Åpent bryggeri! Dette populære konseptet ble satt på vent som følge av pandemien, men er endelig tilbake. For ølentusiastene er dette gledelige nyheter. Her blir det omvisninger og selvsagt noe godt å drikke. En god måte å forberede deg til helgen som kommer! 

Den siste helgen i mars er fullstappet med konserter og gode opplevelser. Fieh inntar Kulturhuset den 26.mars. Kritikerne digger det nye albumet hennes, og du kommer antakeligvis til å digge konserten. Er popmusikk ikke kultivert nok for deg, kan du spasere videre til Bergen Opera sin premiere på Den glade enke. Er det festivaler du savner? Et steinkast unna Grieghallen, på Landmark, blir Jungelfest 2022 arrangert 25 til 27. mars. Det blir mange konserter og DJ-sett, og sannsynligvis et skikkelig kjekt opplegg.

Har du kanskje lyst til å oppdatere klesskapet, men på en miljøvennlig måte? Da er Lopperiet #5 løsningen. Den 27. mars overtar loppemarkedet Kulturhuset i Bergen. Kanskje finner du her din neste vintageskatt? Stikk innom mellom klokken 13:00 og 17:30 og finn det ut!

April får en kulturell knallstart. Fredag 1. april åpner utstillingen Det skeive blikket på KODE 4. Utstillingen utforsker mangfoldet av skeive perspektiver, historier og identiteter i kunstverden. Fra klokken 21:00 kan du gå rett fra KODE til Kulturhuset, hvor Brenn spiller sin energiske rock. Hvis du ikke er helt utslitt etter moshpitten, så spiller GKR og Niilas på samme sted dagen etter. Det blir islandsk rap og melankolsk elektronika.  

Hvis det er digg mat du er ute etter, trenger du ikke dra lengre enn til Victoria Cafe & Pub. Middag med Godfrey er en kulinarisk opplevelse du ikke vil gå glipp av. Godfrey Manoharan imponerer stort med å bringe det srilankiske kjøkkenet til Viccen i Kong Oscars gate, og det har allerede vært to pop ups som ble fullbooket. Onsdag 20. april står biryani på menyen. Den tamilske søndagsmiddagen er rett og slett skikkelig comfort food. Vegetartilbud og andre ønsker blir tatt hensyn til!

Et arrangement som kan outshine de fleste andre er The Bergen Kiki Ball.  Carte Blanche følger opp Det skeive blikket på KODE med å feire den skeive minoriteten på vestlandet. Bergen Kiki Ball har som mål å bygge et ballroomfelleskap i Bergen, som feirer det kreative uttrykket innenfor drag-kulturen. Du kan få med deg denne festen 23. april på Studio Bergen.  

Denne kvelden har du også flere valgmuligheter. Hvis du ikke har fått nok av svette konserter spiller Bergens beste garagerockband Nix & the Nothings på Kulturhuset. Debutkonserten på Victoria i fjor ble utsolgt på tre dager. Denne gangen har de med seg The Bundy Bunch og andre overraskelser. Det blir en eksplosiv kveld, og en god avslutning på en måned med mange energiske konserter.

Det viktigste til slutt, såklart. Onsdag 23. mars går Stoff sin slippfest av stabelen. Her blir det garantert god stemning med musikk fra de beste DJ-ene i byen. Vi feirer 53. utgave, så hvis du har gått glipp av de 52 andre slippfestene er det bare å gripe sjansen og komme deg til Café Opera!

 

LES OGSÅ: Forrige: Kulturell førstehjelp