Se og hør, her og nå #54
Det bruser over i Bergen, solen skinner og alt er bra.
9. mai 2022

Brus: Jarritos

I skrivende stund skinner solen ned på Bergen og belyser alt det vakre med byen. Alt som kan gå på både to og fire bein, samler seg i parkene eller på byfjellene. Det som trengs på en solskinnsdag er en god brus, og siden Tab X-tra har gått ut av produksjon må man prøve noe nytt. Dermed har vi den meksikanske brusprodusenten Jarritos som leverer så til de varmegrader. Med et variert utvalg av smaker som mango, ananas og mandarin laget på en naturlig måte, blir smaksløkene tilfreds og tørsten slukket. Det pene femtitallsdesignet på glassflaskene kommer til å vende blikk i hver park du besøker. Folk kommer til å spørre «hva drikker du?», og da kan du svare med et lurt smil. «Nei, det er jo Jarritos».

 

Album: Another Side of Bob Dylan av Bob Dylan

Dette albumet viser to sider av Bob Dylan. Den poetiske siden hvor Dylan er på toppen av sitt kreative, lyriske og kunstneriske uttrykk og den useriøse siden, hvor han bare tuller og ikke vil bli tatt seriøst. Den poetiske siden av platen kommer til høyde med sangene «Chimes of Freedom» som maler bilder i hodet ditt med hver linje, kraftig inspirert av den franske poeten Arthur Rimbaud og symbolismen. Den samme påvirkningen finner man i «My Back Pages» hvor Dylan tar avstand fra sitt profet-stempel. Disse sangene blir møtt med «I Shall Be Free No. 10» som er en surrealistisk reise hvor Dylan bare tuller og vil komme vekk fra den seriøse tematikken. Jeg anbefaler å drikke en Jarritos med guava smak til dette albumet.

 

Sang: Mama, You Been On My Mind av Bob Dylan

Dette er den fineste sangen jeg vet om, som jeg kan høre på når som helst. Enten det regner på Fløyen eller jeg ligger i parken med en Jarritos i hånden. Denne sangen skulle egentlig vært inkludert på Another Side of Bob Dylan albumet, men ble av en eller annen grunn ikke med. Hver eneste linje i denne sangen treffer noe dypt inne i meg, og jeg er grepet med en gang første setning er sunget. Dette er ikke en håpløs kjærlighetssang, det er mer en bekjennelse av sine egne følelser. Dylan vet nøyaktig hva han vil formidle med denne sangen. Jeff Buckley sin versjon av låten er for øvrig også veldig vakker. Jeg anbefaler å drikke en Jarritos med jordbærsmak til denne sangen.  

 

Podcast: Ballspark

Alle kan bli en bergenser. Du trenger bare å bo her og skaffe deg en funky regnjakke. Ikke stol på paraplyer. En essensiell del av bergensopplevelsen er SK Brann. Det er hele byens lag og knytter oss sammen på godt og vondt. Bergens Tidende sin podcast Ballspark er en perfekt introduksjon for de som vil lære mer om Bergens stolthet. Ledet av Mads Bøyum, Anders Pamer, Eduardo «Doddo» Andersen og Håkon Lorentzen, er denne podden knall for å få med seg nyheter, hva som skjer på banen og debatter om å bruke unge talenter eller etablerte spillere. Debattene fører ofte til flere krangler, som er hetere enn hva man hører i Fredrik Solvang sitt studio. Jeg anbefaler en Jarritos med vannmelonsmak til denne podcasten.

 

 

Oppskrift: Pasta all’Arrabbiata

Denne oppskriften er enkel å lage for en mulig stor pay-off. Det eneste du trenger er litt tid. Arrabbiata betyr «sint» på italiensk, så her trenger du litt chili, men vi begynner med tomatene. Ta noen mellomsmå tomater i en tørr panne, stek de til de har blitt myke og forkullet, og legg disse i en skål i 20 minutter til de har kjølt seg ned. Når tomatene har kjølt seg ned så skreller du av skallet på tomatene. Finn fram en kjele og dekk bunnen med olivenolje, finhakk fem fedd hvitløk og en til to chilier, fres disse i kjelen til hvitløken får litt farge. Ta tomatene og hell de oppi kjelen, og la dette koke i 20 minutter. I mellomtiden koker du pastaen din. Når 20 minutter har gått bruker du en blender eller stavmikser på sausen til du får en smooth konsistens. Anbefaler å drikke en Jarritos med limesmak til denne retten.

 

LES OGSÅ: Se og hør, her og nå #53