PREMIERE: Edvard Borneo slipper ny musikkvideo
Se musikkvideoen til Edvard Borneos «So Lonesome I Could Drive» her.
25. august 2022

Gitarmannen Edvard Borneo er nå ute med sin nye låt «So Lonesome I Could Drive». Stoff har i den forbindelse gleden av å presentere låtens musikkvideo.

 

Se musikkvideoen til «So Lonesome I Could Drive» her:

 

 

Edvard Borneo er for mange bergensere kjent som en del av kulturklyngen Welhaven Kollektiv. Låten han nå slipper, er tredje singel i oppladingen til hans kommende fullengder BORNEO

Til tross for at tittelen er et pek mot legendariske Hank Williams’ «So Lonesome I Could Cry», er det lite med lydbildet i Borneos låt som minner om Williams og hans melankolske sinn. Teksten, som Borneo har sittet på i hele syv år, bærer imidlertid preg av å være skrevet på en noe grå dag.

– Det var fredag og jeg var med en gjeng, men ville helst være alene. Da satt jeg meg i bilen og kjørte så langt jeg kom. Til slutt kjørte jeg helt til hytten, satt meg ned i sofaen og skjenket et glass rødvin. Så skrev jeg denne låten, sier Borneo.

– En voldsomt bokstavelig tittel, altså?

– Rett og slett. Å være sosial føltes bortkastet i det øyeblikket, og jeg ville heller gjøre noe kreativt. Så denne låten ble til som en plutselig bølge av kreativitet.

Det samme kan imidlertid sies om låtens musikkvideo, som er skrevet og regissert sammen med Samuel Rud Dale. Der den nå legger frem et kjærlighetsforhold mellom to gitarer, var planen at den skulle handle om noe helt annet.

– Jeg begynte på kickboksing for å overvinne sjalusi fra et kjærlighetsbrudd, og etter en stund fikk jeg for meg at jeg ville lage en musikkvideo hvor jeg sloss med en gitar. Vi hadde rekruttert inn en bodybuilder som skulle ha på seg en gitarmaske og sloss mot meg, forteller Borneo.

Alt var lagt til rette for at ideen skulle bli gjennomført. Så gikk det galt.

– Bodybuilderen skar seg på en spiker og ble skamsyk! Vi hadde leid en boksehall og alt var klart, men så måtte vi plutselig gjøre noe helt annet. 

Og noe annet ble det. På samme måte som låten ble skrevet gjennom en flom av kreativitet, ble musikkvideoen også laget på et plutselig kreativt overskudd.

– Vi måtte skrive en helt ny historie mens vi rallet rundt i en gammel Suzuki Baleno som vi hadde fått når jeg flyttet ut av et dødsbo. Det ble et voldsomt skippertak, men resultatet ble verdt det, sier Borneo.

Den ferdigstilte, lett absurde versjonen av musikkvideoen åpnes med at kunstneren Jon Th. Josefsen gir Borneo en gitarmaske.

– Det var fint å lage en historie på den måten! Josefsen har laget mange gitarer av spader, økser og all slags, så ideen var at han viste meg en magisk gitar jeg kunne gå inn i og gi den liv, litt som Pinocchio.

Og liv ble skapt. Se musikkvideoen for å finne ut hvordan det gikk!

 

LES OGSÅ: En vennskapsfestival