Kulturell førstehjelp
Rutinene blir mer synlig og tilstanden kan minne om hverdag. Lys opp høstmørket ved å sikre kulturinntaket.
20. september 2022

Er du på utkikk etter noe å se frem til, eller skuer du etter flere grunner til å holde deg vekke fra pulten med skillevegger? Av erfaring vet vi at studiestart kan oppleves like tørr og forutsigbar som eksamensperioden. Bryt opp mønsteret og svelg kulturpillen, for her er det duket for en omgang høyst nødvendig kulturell førstehjelp!

Før vi begir oss ut på diverse alternative metoder for behandling, presenteres medisinen med aller størst suksessrate: Slippfest for utgaven du nå holder i hånden (eller leser på nett, alt ettersom) på Café Opera 21. september! Her ventes det artige toner på anlegget som inviterer til både hoftevugging og væskepåfyll. Kom alene, eller ta med en venn og bli kjent med mange potensielle bekjente!

Dersom du derimot har konserter som foretrukne behandlingsmetode, er det godt mulig at

sykemeldingen ryker. Allerede 1. oktober sparkes måneden i gang med en forestilling til hyllest for hele Norges Knutsen & Ludvigsen på Ole Bull Scene. Hvis du er ute etter noe kjent og godt som ny student i fremmed by, er det bare å lukke øynene når hjernene bak forestillingen opplyser at showet egner seg best for barn fra 5 år og oppover (merk oppover). Dette er en gylden mulighet til å reise tilbake til universet der kongen spiser middag hos fremmede og grevlinger bosetter seg på tak. Jeg er i hvert fall solgt.

«Hverdag er en fest» sies det av folk som ofte har det fett, da gjerne på hverdager. Tirsdag 4. oktober er heller intet unntak når 50 Cent legger til rette for moshpits og vertikale

hodebevegelser i Vestlandshallen. Hold av dagen og ta turen innom godteributikken – dette blir stas! 

Hvis du ennå ikke er blitt friskmeldt etter dette, kan du avslutte kuren med en tur til Grieghallen 8. oktober. Da inntar Smokie storstuen for å besvare spørsmålet som stilles med samme hyppighet som «tillater du cookies?» under nettsurfing: «who the fuck is

Alice?» Bli opplyst, dra på konsert, og ta ansvar for å oppklare dette for alle halvsvette mennesker som har en tendens til å spørre på nattestid.

Skulle du mot formodning være mett av ørestimuli, trenger du ikke å se lengre enn til Brann stadion – stedet som de siste månedene har minnet mer om et fort enn en gressplen med streker. Klubben er allerede sikret opprykk, og planlegger 2. oktober å pynte ytterligere på statistikken når serielederne får besøk av nedrykksaktuelle Stjørdals-Blink. Mobiliser og ta turen til staddaen. Gullet ska tross alt hem.

Vi kommer heller ikke unna å nevne Gunnar Vikenes siste film, Krigsseilerne, med Kristoffer Joner i spissen. Filmen er allerede blitt tatt varmt imot av kritikerne, noe som gjør premieredatoen fredag 23. september ekstra staselig. Her har du anledning til å bli både underholdt og litt klokere. Sliter du med å oppnå samme kombinasjon i forelesning, er du nærmest garantert dette på Bergen kino. Vel møtt!

Hvis du til nå har opplevd arrangementene som litt for tørt, allment og streit, så legger du av en dag i perioden 7. til 9. oktober og retter snuten mot Radisson SAS Hotel Bryggen. Der kan du delta på alternativmesse for kropp og sjel. Her kan man slå av en prat med flere healere, klarsynte og spirituelle rådgivere. Usikker på studiet, eller om typen eller damen er noe å satse på? Øk sjansen for svar ved å dra på messe!

 

LES OGSÅ: Forrige: Kulturell førstehjelp