Kulturell førstehjelp
Er du lei av å sture i mørket og lurer på hva du skal finne på? Fortvil ikke! Det går mot lysere tider, og det florerer av fete kulturelle opplevelser i byen fremover.
21. februar 2023

Som alltid starter vi med det viktigste: 22. februar smeller vi i gang med slippfest! Denne gangen har vi attpåtil slått oss sammen med Tidsskriftet Replikk’’! Kom på Café Opera! Hvis du er hypp på pils, quiz og dansing er dette noe du virkelig ikke kan gå glipp av.

Ellers skal selvsagt kvinnedagen feires i år også. Landmark starter feiringen allerede 3. mars med åpning av Kvinnefestivalen 2023. Selveste ordføreren skal tale, det vartes opp med slampoesi og på kvelden kan du svinge på hoftene til DJ-sett av Klubb Betty. Ellers blir det som alltid markering av kvinnedagen 8. mars med demonstrasjonstog og diverse appeller Torgallmenningen. Vi sees vel der?

Lenge siden du har vært på konsert? Det må i så fall gjøres noe med! Det blir ikke vanskelig heller, for fremover er det så mange konserter i byen at det blir vanskelig å velge bare én! Hvis du har vært tidlig ute med å anskaffe et magasin kan det hende du rekker å se Slomosa Landmark 24. februar. Rockebandet fra Bergen er beryktet for sine eksplosive liveopptredener – noe som garantert vil kunne oppleves her óg! Dersom rock ikke er helt for deg kan vi anbefale Skaar, popartisten fra Stord som opptrer på Kulturhuset 10. mars. Samme sted spiller også Svømmebasseng, som feirer nytt album og 10-årsjubileum 11. mars. Som om ikke det var nok spiller John Olav Nilsen & Nordsjøen Kulturhuset både 3. og 4. mars, og det er fortsatt mulig å få tak i billetter til fredagen. Det er lenge siden bandet har opptrådt, så dette er en sjelden mulighet til å oppleve en anerkjent livefavoritt. Rett rundt hjørnet kan du også se Ivan Ave. Den norske rapperen kommer til Rommet for å spille sin nye, engelskspråklige rapmusikk 24. mars. Her er det altså bare å velge og vrake! Ellers er det jo viktig å slå et slag for en av 00-rappens mest banebrytende, Ravi. Han spiller riktignok ikke før 12. mai (på Hulen!), men her er det lurt å være tidlig ute for å sikre billetter!

Om du tilfeldigvis liker å kombinere musikk med e-sport har du nå muligheten til dette også: USF Verftet arrangerer nemlig Bergen Games Festival, byens første e-sport- og musikkfestival. Den finner sted 4. mars. Der kan du se en live finalekamp mellom to profesjonelle lag i CS:GO på dagtid, mens kvelden byr på konserter av Marstein, GKR og Mat Duo. 

Apropos festivaler bør også klimafestivalen Varmere Våtere Villere 2023 oppleves. Her møtes folk for å diskutere globale spørsmål med formålet å gjøre klimadebatten mer spennende og engasjerende (lykkes de?). Ta turen til Kulturhuset mellom 15. og 17. mars

Hvis ikke et av disse arrangementene kan gi deg det avbrekket du trenger, har vi et siste kort i ermet. Du husker kanskje Raske Menn, humortrioen som debuterte med The Fast Show i 2003? Mange lurer på hvor de ble av, men nå er de altså tilbake med sitt 19-års jubileumsshowOle Bull Scene mellom 15. februar og 4. mars. De er altså allerede i gang, så her er det bare å få ut fingeren og kjøpe billetter! For oss som liker å mimre tilbake til «verdenshistorien på fem minutter», «Rødhette og ulven» og «danglebærsangen», kan ikke dette bli noe annet enn en skikkelig latterkule!

 

LES OGSÅ: Forrige: Kulturell førstehjelp