Siden sist
Alle disse nyheter som kom og gikk - ikke visste vi at det var selve nyhetsbildet.
28. februar 2023

Guess who’s back, back again?

Donald Trump stiller nok en gang som presidentkandidat, nå til valget i 2024. Vi kan ikke gjøre annet enn å gratulere Putin med en verdig konkurrent i VM i idioti for narsissistiske bestefedre. Under kampanjen i New Hampshire kom han med kritikk mot Biden og de andre kommunistene, med krenkende kommentarer om transpersoner, uttalelser om at vindmøller i hovedsak er kinesiskproduserte fugle-massegraver og varme ord om både oljeutvinning og strengere innvandringspolitikk. Hurra! Selv om mange av utsagnene i talen har mottatt massiv kritikk, ser Trump lyst på valget: tapet mot Biden i 2020 var tross alt rigget. Det klart han fortjener en seier denne gangen. Biden klarer jo ikke å holde strømprisene nede en gang. LOL.

 

Nytt år – nye lover

1. januar ble det innført nye lover i Norge. Til Kjell Inge Røkkes store begeistring er innstramming av exit-skatten ikke en av dem. Det kan imidlertid virke som at den norske stat har iverksatt forebyggende tiltak etter Røkkes lille stunt: Selv om det er for sent å gjøre en ærlig borger ut av ham, betyr det saktens ikke at det er over og ut for hærskaren av Røkke juniors – klare til å erobre Monte Carlo om et tiår eller to. Nei, her gjelder det å ha en moraliserende pekefinger med i spillet fra start og vise dem at grådighet blir slått hardt ned på, allerede fra studietiden. Så takk til Carl-Preben, student ved Business School of Economics: på grunn av deg og dine gamle penger, taper vi andre 2750 kroner hver gang vi fyller opp BSU-kontoen vår (skamme deg, burde du). Skattefradrag ved BSU-sparing er imidlertid ikke det eneste som reduseres på grunn av nye lover; også tobakkskvoten ved innreise til Norge er redusert – med hele 50 prosent! Så alt i alt gjenstår det bare å vinke farvel til velbehag og samtidig ønske abstinenser og faenskap velkommen!

Heldigvis byr ikke bare lovendringene på elendighe  on t; voldserstatningsloven er revidert (i teorien, i alle fall). Endringen i loven resulterer i at staten må betale erstatningen med en gang det har falt en rettskraftig dom. Samma faen, tenker du kanskje; alle saker blir jo henlagt, uansett. Ja, det stemmer, men det finnes ikke et fnugg den norske stat ikke har tenkt på! Dersom en sak henlegges, kan den som utsettes for vold søke om kompensasjon til kontoret for voldsoffererstatning. Her er det imidlertid ikke fattet et vedtak om umiddelbar utbetaling… Så ja, kanskje lovendringen ikke er særlig revolusjonerende likevel? 

 

Urent Mehl i posen?

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har over en lang periode fått spørsmål om hun har hatt Tiktok på tjenestetelefonen. I månedsvis har Dagbladet krevd svar fra statsråden, innimellom saker om underlivssopp og Leah Isadora Behn. Onsdag forrige uke ble Dagbladets bønner hørt, og Mehl innrømmet omsider å ha brukt appen på sin tjenestetelefon en måneds tid i fjor. Det er imidlertid ikke rart at Mehl har levd i stillhet. Det gikk ikke akkurat bra sist hun var transparent. Man kan jo håpe at Kjetil Rolness tenker seg bedre om neste gang han velger å kritisere en kvinnes klesvalg. Om kineserne har fått tilgang til sensitiv informasjon på grunn av dette, vet vi hvem Dagbladets neste offer vil være… Så lenge blesten rundt Sofie Elise roer seg ned, da. Det er tydeligvis flere med urent mel i posen om dagen. 

 

Matvarekjedene vet åpenbart ikke forskjellen på 1. februar og 1. april: flaut!

Ha, ha, veldig morsomt folkens. Der lurte dere oss jammen godt! «1. februar øker matprisene med nesten 10 prosent! Så nå er det bare å løpe til nærmeste butikk og bruke opp resten av storstipendet på hermetikk og dopapir, før det er for sent!» Vi løp, vi hamstret, vi blakket oss selv – i god tro om at det skulle være verdt det. Den som ler sist, ler best, osv. 1. februar kom, og ganske så riktig økte prisene på en rekke varer i samtlige dagligvarekjeder. Vi lo, vi godtet oss, vi skrudde opp varmeovnen en halv grad – vi hadde lurt systemet. Om det bare ikke hadde vært for Kiwi. Som aldri gir seg på pris. Som hadde satt prislås på en rekke varer frem til 1. mai. Søren klype altså. Selvfølgelig kunne ikke de andre kjedene være dårligere! Så nå er det priskrig – yey! Håper inderlig vareprisene holder seg nede en lang stund. Vi har tross alt ikke råd til enda en hamstringsrunde før sommeren.

 

LES OGSÅ: Forrige: Siden sist