SPIRITUELL KULTURELL FØRSTEHJELP
Våren er her for fullt, og som vi alle vet har Saturn beveget seg inn i fiskene. Dette betyr endring, men hva betyr det for deg? Det betyr at du må komme deg opp å frem, og fylle dagene med tant og fjas.
29. mars 2023

Væren

21. mar – 19. apr

Denne måneden vil bringe med seg mye rart og nytt. Endelig er det april og for halvparten av dere betyr det bursdagsmåned. Det må feires! Det beste å gjøre for væren er å ikke ta livet for seriøst og passe på å drikke mest mulig. Derfor anbefaler de store kosmosene deg å dra på Bobbletorsdag Bar 3, 6. april.  

 

Tyren

20. april – 20. mai

Bursdagsmåned for dere også, woho! Og siden dere tyrer er kjent for å være dovne (ifølge nettsiden babyverden.no), men også arbeidsomme, sender Stoffs kosmiske avdeling dere ut til Bergen Art Bookfair Bergens Kunsthall 14 – 16 april for å utvikle deres kreative evner. Kosmosene ønsker at dere bruker denne måneden på å lære. 

 

Tvilling

21. mai – 20. juni

Madison Beer sa det best: «All you ever wanna do is lie. Why you always such a Gemini?»

Det har vært noen vanskelige år som tvilling, men stjernene dømmer ingen. Det gjør ikke vi heller. Stjernene viser oss at tvillingen kan føle seg overveldet i april. Derfor skal tvillingen kun tenke på seg selv og sin fremtid. Av den grunn anbefaler vi at du skaffer nasjonalt ID-kort, kjipt å miste passet igjen. Også er det lite som hjelper mer på selvrealiseringsfronten enn å få bekreftet hvem du er, svart på hvitt. 

 

Krepsen

21. jun – 22. jul

Krepsen er fødte menneskekjennere. Da bør du kanskje bli bedre kjent med deg selv? Den Internasjonale Romstasjonen melder om underlige formasjoner av stjernestøv som peker deg inn på en spirituell reise til Fana kulturhus på Bergen Yogafestival 21 april – 23 april

 

Løven

23. jul – 22. aug

Løven må komme i sitt rette element igjen etter en lang og tung vinter. Kosmosen spår at løven kanskje har følt seg litt sliten, litt kald og en smule vinterdeppa? Denne måneden er altså tiden for å bjuda på seg selv. Derfor sender stjernene deg, kjære løve, til jam-night og open mic på Stereo den 9.april.

 

Jomfruen

22. aug – 21. sep

Jomfruen har en tendens til å gjøre alt perfekt, men nobody’s perfect. Jomfruen begynner å overveldes av eksamenens sakte, men sikre, fremmarsj. I stedet for mer pugging foreslår vi å heller ha det gøy og å være spontan. 10. april sparker Brann sesongen igang med hjemmekamp mot Haugesund. Dra dit og få ut aggresjon. 

 

Vekten

23. sep – 22. okt

Vekten er en kløpper på å balansere begge sider av en sak, men planetenes posisjon viser at du er i ubalanse. Andre horoskoper ville kanskje sendt deg på yogafestival med krepsen for å finne en indre balanse, men hvorfor ikke miste balansen helt på Kvarterets tønnetorsdag 6. april

 

Skorpionen

23. okt – 21. nov

Skorpionen er lidenskapelig og intens, men kan denne måneden finne det utfordrende å kontrollere sine følelser. Her gjelder det å ta fem skritt tilbake og puste ut. You’re not you when you’re hungry, og derfor burde du den 27. april dra ned til Fisketorget for Food Truck Festival. Vi håper disse aktivitetene kan gi skorpionene en velfortjent pause fra følelseskjøret.

 

Skytten

22. nov – 21. des

Skytten er kjent for sin optimisme og eventyrlyst, og nå er tiden inne for å ville dra på nye eventyr. Dette støtter vi 110%, og tenker å gi deg litt inspirasjon. Utnytt tiden godt før Merkur går inn i retrograd 21. april (retrograd er forøvrig ikke en vintage russisk by, men har noe med planetenes bane å gjøre. Tror vi?). 20. april sender universets glødende gassballer deg på Arabisk filmfestival. Ikke vær redd for å ta noen sjanser og utforske nye områder av livet ditt. Her spår stjernene at film er et utmerket medium for nettopp dette. 

 

Steinbukken

22. des – 19. jan

Denne måneden vil preges av frihet og eventyrlyst. Glem alle forpliktelser og ta deg tid til å utforske verden rundt deg. På en dagstur inn i vårt lokale sorte hull snublet vi over en parallell virkelighet. Her oppdaget vi noen uregelmessigheter i de elektromagnetiske strømningene. Disse kan enten tyde på at april avsluttes med at jorden slukes av en supernova, eller av at du koser deg gløgg på Halvøyen 29. april.  Vi krysser fingrene for det siste, for hvilken bedre måte å avslutte måneden på enn med en minifestival?  

 

Vannmannen

20. jan – 18. feb

Vannmannen er vanligvis hardtarbeidende og målbevisst, og denne måneden er ikke et unntak. Men husk å ta vare på deg selv og ikke bli overveldet av alt du har å gjøre. Sett av tid til å slappe av. Hva er vel bedre enn mat og underholdning? Onsdag 19. april kommer Martin Ørnes Sleipnes, Morten Bror Ramm og Ole Fuckings Soo til Bergen med sin stand-up-rutine MED matbuffet! Midt i blinken for vannmannen.

 

Fiskene

19. feb – 20. mar

Følg med alle fisker! Denne måneden kan bli litt tung for deg, og du kan til tider føle deg som en fisk på land. For å åpne sinnet kan vi lese av den tette opphopningen av metan i Jupiters gasslag at du kan dra på Kvarterets alternativmesse: tro, håp og healing 19. april.

 

LES OGSÅ: Forrige: Kulturell førstehjelp