Tre kule værfolk forteller deg hva du bør gjøre
26. april 2023

Emili Carin Rønning – Meteorologistudent 

Foto: privat

Ingen vet hva fremtiden bringer; selv ikke værmeldingene vi hyppig leser før vi tar en avgjørelse eller lager planer. «Det du savner mest, er det du ikkepakket – så pakk alltid regntøy!» sier bestandig min mor. Det kan være vanskelig å holde seg motivert når det er varslet dager med regn, vind og kulde. Men solen skinner igjen en gang. Det er viktig å føle på solskinnsdagene, men hvordan du velger å gripe dem er opp til deg. Bergenserne skal alltid være så aktive når solen skinner; høytrykk er lik høyt trykk. Dette stammer kanskje fra de få soldagene her i Bergen, så det merkes på humøret og motivasjonen. Lite føles imidlertid verre enn å sitte inne og lese til eksamen når det er sol, så det er litt fint at det regner og.

Man kan forberede seg og planlegge masse, men av og til er det beste å bare ligge på et teppe (som er litt fuktig fordi bakken er våt, da det regnet for ikke så lenge siden) og nyte en kald øl i sola. Det siste jeg vil nevne er at man alltid kan danse, uansett vær.

 

Terje Allsvik Walløe – Statsmeteorolog i NRK

Foto: NRK

Følg drømmen hvis det er noe du virkelig har lyst til å bli. Hvis man jobber med noe man er interessert i, blir arbeidshverdagen bedre. Jobben er en stor del av livet ditt i mange år fremover, så selv om studiet kan være litt hardt innimellom, er det verdt det. 

Si ofte ja til ting du egentlig synes er litt skummelt. Ved å utfordre seg selv, blir man bedre til å takle ulike situasjoner. Det meste blir mindre skummelt når man har gjort det noen ganger. 

Bruk kroppen og hold deg i form. Finn en eller flere aktiviteter du liker. Det har du garantert mye glede av videre i livet. God kondis skal ikke undervurderes. 

Nyt fleksibiliteten og friheten du har som student. Ta en god pause ute i solskinnet, eller skravle lenge med noen medstudenter. Skap gode minner du kan ha med deg videre. 

Skaff deg en deltidsjobb hvis du kan. Da har du mer penger til opplevelser og gøy! Den første jobben trenger slett ikke være relevant for hva du skal jobbe med senere, men gir en nyttig erfaring likevel. 

Opplev verden utenfor Norge! Interrail er en fantastisk måte å oppleve mye fint rundt i hele Europa, og samtidig være miljøvennlig.

 

Eli Kari Gjengedal – Redaksjonssjef for været på TV2

Foto: TV2

Ha gode folk rundt deg! Det er mitt aller beste råd. Gjer ein durabel innsats i å få deg nye studentvener. Det er så viktig å vite at ein har folk rundt seg som vil ein vel. Hugs at vener kan du velje. Mange tenkjer at det er ikkje berre berre å få vener og det er det ikkje heller. Det er derfor superviktig å legge ned ein innsats i å bli kjende med kvarandre. Sjølv om du kanskje er litt sjenert eller synes det er energikrevjande å mingle så skal du tvinge deg sjølv til å gjere det. Det er nett som å berre bestemme seg for å hoppe frå ei badebrygge og ned i kaldt vatn. Ein må berre gjere det sjølv om det er litt vondt eller er skummelt.

Å ha eit nettverk kor ein kan halde på med ulike ting ein interesserer seg for gjev eit meir rikt studentliv. Ein kjem også borti folk som kan inspirere og hjelpe til med å finne, ikkje berre seg sjølv, men også kva ein trivst med. For hugs at når du skal velje utdanning som du skal bruke vidare i karriera di så er det aller viktigaste trivsel. Folk skapar folk blir det sagt. Studentar skapar studentar og eit godt studentliv.

 

LES OGSÅ: Forrige: Tre kule folk forteller deg hva du bør gjøre