Se og hør, her og nå
15. mai 2023

Bok (og film!): The Hunger Games

Om du ikke har fått det med deg, er vi midt oppi en Hunger Games-renessanse, brakt til liv av (ikke overraskende) Tiktok. Undertegnede har begrenset mengde med motstandskraft mot Tiktok-trender, og hoppet rett på bølgen. Nå er jeg her for å spre det glade budskap. Disse ungdomsbøkene er altså så jæskla bra! Jada, de bærer av og til preg av å rette seg mot et publikum mellom 12 og 18 år, men det gjør dem ikke noe mindre spennende for det. Og la oss være ærlige: Mange av oss kan trenge en pause fra å streve seg gjennom bøker av den mer intellektuelle sjangeren. Det må for øvrig påpekes at det ikke er manko på samfunnskritikk i bøkene heller. Dette er ganske enkelt god gammeldags leseglede. Og om du skulle føle at bøkene ikke har mettet sulten kan du fortsette med å se filmene, som rett og slett er knallgod underholdning. Finn deg en god stol, svelg overlegenheten og kos deg!

 

Podkast: Kaffeskål med Hollund og Krogh 

Jeg elsker kaffe og venninneprat, og pleier å få fylt ukens kvote av dette hver onsdag med podkasten til Øyunn Krogh og Frida Hollund. Her er det skravl og kos over lav sko! Fordelen med Kaffeskål er at det er kjempehyggelig å ha den på øret en onsdagsmorgen. Ulempen er at jeg er i ferd med å utvikle et parasosialt forhold til Øyunn og Frida. Men anbefales likevel! 

 

Serie: Abbott Elementary

Her skulle jeg gjerne anbefalt noe enda litt mer hipt, som sesong fire av «Succession», men sannheten er at jeg ikke klarer å se mer enn tjue minutter av «Succession» om gangen før jeg blir utslitt av alle hovedpersonene. I stedet tilbrakte jeg påskeferien med sesong to av «Abbott Elementary», som er en søt liten komiserie som går på Disney+. Serien, som navnet antyder, handler om lærerne på en barneskole i Philadelphia som heter Abbott Elementary. Hvis du liker «The Office» eller «Parks and Recreation» er dette serien for deg! Her finner du eksentriske sjefer, arbeidsromanser, og en rekke cold opens som får en til å humre godt. Perfekt når man vil bli underholdt uten å måtte bruke for mye hjernekapasitet (som for øvrig ser ut til å være et gjennomgående tema i disse anbefalingene). 

 

Artikkel: «Do You Know How to Behave? Are You Sure? How to text, tip, ghost, host, and generally exist in polite society today». – New York Magazine 

Kanskje du, som meg, setter pris på en god liste. Eller kanskje du i det siste har innsett at du slett ikke er veloppdragen, men heller har trampet deg respektløst gjennom livet uten å tenke over andre enn deg sjæl? Isåfall bør du sjekke ut New York Magazine sin artikkel om hvordan man skal oppføre seg her i verden. Her kommer de med en rekke smarte tips for enhver situasjon, som for eksempel at man aldri skal sende en edible arrangement (for det er tacky), eller at man aldri skal beskrive en Tiktok for noen (for det er dritkjedelig – beklager til alle mine venner og bekjente). Jeg stiller meg skeptisk til noen av rådene, som at man aldri skal spørre noen hva de jobber med (?), men mener likevel at listen kan komme til nytte når man minst venter det. Ta deg en titt, kanskje lærer du noe nytt! 

 

Sang: Rock Your Baby – George McCrae

Nå går det mot sommer, og da skal mange kuratere sin perfekte sommerspilleliste. I den anledning kan jeg foreslå en must-have, nemlig «Rock Your Baby» av George McCrae. Denne hiten fra 1974 gir deg seks minutter og tjuefire sekunder med ren sommer-pils-danse-sykle-bade- stemning. Perfekt til alle sommerfestene du skal på, der du ikke skal spørre noen om hva de jobber med. Undertegnede har selv tilbrakt mang en sommerdag med denne sangen på øret, og kan skrive under på at livskvaliteten øker betraktelig. God sommer!

 

LES OGSÅ: Forrige: Se og hør, her og nå