Siden sist
Alle disse nyhetene som kom og gikk – ikke visste jeg at det var selve nyhetsbildet.
19. juli 2023

Folk er bekymret for Hvaldimir, igjen 

Den påståtte russiske eks-spionen har gjort comeback i nyhetsbildet. Kan det være fordi et annet folkekjært havdyr har sluttet å stjele all oppmerksomheten? Hele Norges kjendishvalross er skutt i hodet, og hele Norges kjendishval er tilbake i rampelyset. Organisasjonen One Ocean er bekymret for at Hvaldimir oppholder seg i kystnære områder, og i Fiskeridirektoratet er de redde for at han skal bli påkjørt av båt. Jeg trodde Hvaldimir var død, ble det påpekt under et redaksjonsmøte. Det er kanskje ikke så rart, da media i flere år har gitt uttrykk for at han er dårlig til å få i seg mat, og at han kanskje ser litt pjusk ut. Altaposten kunne i 2019 melde om at hvalen hadde mistet tennene, og iFinnmark trykket samme år en sak om frykt for at han skulle bli spist av Spekkhoggere. På Twitter har folk vært redde for at ansatte ved oppdrettsanlegg skulle myrde ham som hevn etter hans omfattende fisketyverier. Men neida, landets maritime favorittkjendis holder det fortsatt ekte ute i norske farvann. Hvis han klarer å holde seg unna pensjonisters fritidsbåter og kids på jakt etter Tiktok-innhold så kan det jo hende det holder seg slik. 

 

Gratis kollektivtilbud i Stavanger, men IKKE i Bodø, Sandnes eller Sola 

Fra første juli trenger man ikke lengre betale for å reise med kollektivtransport i Stavanger. Det er gledelige nyheter for bussreisende siddiser, og overraskende nyheter for kollektivtransportselskapet i Rogaland, som hevder at ingen hadde informert dem på forhånd om at tilbudet deres skulle bli gratis. Hjulene på bussen fortsetter å gå rundt og rundt, mens debatten ruller videre i aviser over det ganske land. «Sandnes og Sola har ingen planer om å gi innbyggerne sine gratis kollektivtransport», skriver Dagsavisen. Lokalavisa i Bodø omtaler saken med en overskrift hvor det presiseres at DETTE I HVERT FALL IKKE BLIR AKTUELT HER. Sånn hvis noen lurte. Er Stavangers prosjekt starten på en bølge med gratis kollektivtrafikk?, undrer en kommentator i Aftenposten. Det virker kanskje ikke helt slik. 

 

Krigsskip og tørste Oslo-folk 

Nordmenn har fått se verdens største krigsskip, og amerikanske marinesoldater har fått se Oslo fra sin tørsteste side. Soldatene rakk knapt å gå av hangarskipet USSR Gerald R. Ford før de ble kastet drikkekuponger etter av Heidis-ansatte i oktoberfestkostymer, møtt med flyselskapers reklameplakater av typen «Missionary accomplished? We’ll see you in nine months sailor», og stilt spørsmål à la «Are you going out tonigt then?;)» av ivrige journalister. «No kjem dei amerikanske soldatane», skrev NRK, men det virket egentlig som om de amerikanske soldatene var mer interesserte i aktiviteter som zipline, gode museer og fjordcruise da de svarte på spørsmål fra Aftenpostens journalister. Om de følte seg smigret eller skremt da de fortsatte ferden, forfulgt av småbåtene til folk som hadde tatt seg fri for anledningen, kan man bare spekulere i. 

 

Pengemangel og konflikt i Anne-Cath Vestly-parken

Det står dårlig til hos mormor og de åtte ungene, i det som skulle bli Lyngdals nye fornøyelsespark basert på Vestlys forfatterskap. Allerede i 2020 sa en av eierne at prosjektet hadde vært krevende, i et intervju med Fædrelandsvennen. «Men man sier jo at det du ikke dauer av, blir du sterkere av», fortsatte han, og etter det har det gått skikkelig til helvete med den påbegynte storstuen for Knerten og vennene. Parken preges av konflikter på kryss og tvers, pengemangel og trukne investorer. Prosjektets kreative direktør, kjent for «Hakkebakkeskogen» og «Kaptein Sabeltann» i Dyreparken, har gått til rettsak mot firmaet, og forfatterens sønn bruker ordet «krybbebiting» når han blir spurt om konfliktene. «Når krybben er tom, bites hestene» står det i Det norske akademis ordbok. Om parken finner ut av finansieringen sin innen fristen første juli blir spennende å se. Enn så lenge er det mange hester, mye biting og lite fornøyelig stemning i Anne-Caths nye eventyrland. 

 

Fotballsupportere initierer slåsskamp utenfor Vitus apotek

Finnes det sikrere vårtegn? Tulipanene er i blomst, kirsebærtrærne har felt sine kronblader, uteserveringene er åpne og Brann-supportere gjør sitt beste for å påføre Rosenborg-fans hjernerystelse. Det går mot varmere tider i Norges nest største by. Man kan kanskje likevel spørre seg om det ikke er litt unødvendig å banke opp andre supportere når gullet allerede har kommet hem? Men det er mulig den diskusjonen strekker seg utenfor undertegnedes fotballkunnskaper.

 

LES OGSÅ: Forrige siden sist