Tre kule staker ut rett kurs
Dersom du skulle ha problemer med å finne den selv.
19. juli 2023

Erik Thyness – Høyesterettsdommer

Foto: Privat

Hva du skal gjøre – det er spørsmålet bare du kan svare på. En god begynnelse er å glede seg over at du er en av de få privilegerte som virkelig har valg. Bare synd det ikke løser problemet…

Har man en drøm, er jo det et godt sted å starte. Men de fleste har stort sett bare hatt drømmer i kategorien «totalt urealistisk». Slike drømmer er det bare å legge til side og trøste seg med at verden er full av fornøyde mennesker som ikke har levd ut noen drøm. Men mange har liv som de i det store og hele er fornøyd med. Ikke verst det heller!

Kjernen er at du må prioritere. Intet valg gir bare fordeler. Så her gjelder det å analysere seg selv: Hva liker du å gjøre? Hva har du talent for? Hvor viktig er jobb? Hvor viktig er fritid? Hvor viktig er penger? Hvor viktig er det at du føler at du bidrar til samfunnet? Hvor mye er du villig til å legge inn for å nå et mål? Det aller viktigste er å være ærlig mot seg selv. Lar du omgivelsenes forventninger styre prioriteringene dine, går det lett galt.

Lykke til!

 

ikke_stresse – instagrammer

Foto: Privat

Hvor mange ganger i løpet av livet har du hørt «husk at du bare lever en gang»?

Det ironiske i å bruke dette utsagnet er at det brukes som argument i begge retninger; «bruk tiden din godt og skaff deg en god karriere», og «ikke bruk for mye tid på å studere. Livet har andre ting å by på». Min klare holdning til studiene er den siste.

20-årene er uvurderlige, og plutselig har du levd gjennom dem! Reis jorden rundt, dra på fester og møt nye mennesker. La nysgjerrigheten blomstre! Jobb etter studiene kan vente. Om en potensiell arbeidsgiver mener du ikke er rette kandidat for stillingen fordi det er et hull i CV’en din der du var på jordomreise et år, er dette egentlig et sted du har lyst til å jobbe?

Livet er skjørt, og tiden er knapp. I en æra der kunstig intelligens tar verden med storm bør kanskje ikke karakterer være fokuset lenger, men heller sosiale ferdigheter og personlig utvikling. Finn balansen mellom hva som gir deg glede her og nå og hva som er en investering. Bruk tiden godt!

 

 

 

Vepsestikk – Band

Foto: Aleksandra Milanovic

Vi er så opptatt av hvordan vi selv fremstår, men stikk hull på deg selv! Gi litt faen i andres forventninger. Vær den du vil være og gjør de tingene som du blir dratt mot. Lær deg noe nytt, enten det er å spille trommer eller å sykle på enhjulssykkel. Ikke vær så redd for å feile. Selv om ting ikke er perfekt, så betyr ikke det at idéene nødvendigvis er dårlige, da er det bare å fortsette å jobbe til det begynner å svinge. 

Vepsestikk er historien om fire jenter som tok tak i drømmen om å spille i band. Vi gikk sammen for å lære oss nye instrumenter og fant en enorm glede i det å skape noe sammen. Når vi lager musikk, ser vi hvordan alle personlighetene våre flyter inn i hverandre, og det vokser frem en magisk verden. Vi skaper noe som er større enn hver av oss. Det er en skikkelig fin opplevelse.

Tro på deg selv og stol på at dine ideer og meninger er verdifulle. Det er en herlig frihetsfølelse i det å gjøre ting på egne premisser. Vær glade, åpne og radikale, og ikke vær redd for å stikke litt ut!

 

LES OGSÅ: Forrige tre kule