Siden sist
Alle disse nyhetene som kom og gikk - ikke visste jeg at det var selve nyhetsbildet.
12. oktober 2023

 

En 99 år lang tradisjon er brutt

Unge Høyre-leder Ola Svenneby uttalte til alles store sjokk at generasjon Greta Thunberg er død, da Høyre og Frp gikk av med seieren under skolevalget. Det kan forsåvidt hende han har rett – har generasjon idealisme blitt erstattet med generasjon navlebeskuende, tiktok-selvhjelpende, pyramidespillende egoister? Det var altså denne gjengen som trakk til valglokalene for å stemme ved kommune- og fylkestingsvalget mandag 11. september. En 99 år lang tradisjon er blitt brutt – og vi i Stoff vil gjerne benytte anledningen til å uttrykke våre kondolanser til pårørende etter generasjon Greta Thunbergs bortgang gjennom en nekrolog:

Det er med stor sorg vi fikk beskjeden om at generasjon Greta Thunberg dessverre gikk bort den 5. september 2023, etter lang tids sykeleie med de nærmeste rundt seg. Generasjon Greta Thunberg ble født i august 2018 utenfor den svenske riksdagen, og ble utover sine ungdomsår svært innflytelsesrik. Som et resultat av generasjonens målrettede arbeid, fikk uttrykket “skolstrejk för klimatet” inntog i alles bevissthet. Likevel – det har vært mang en hindring på veien for generasjon Greta Thunberg, som ironiske tweets fra amerikanske presidenter. Men til tross for motstandsdyktigheten ble det Unge Høyre-leder Ola Svenneby som fikk satt inn nådestøtet for generasjonen. Hvil i fred, generasjon Greta Thunberg.

 

Endelig kan vi snakke mer om bybanen!

Lei debatter om bybane? Ble du letta da den endelig ble lagt død i fjor? Skjerp deg! Bergen ble ikke bygd av dem som ga opp i møte med motstand. Takket være Christine Meyer og hennes jakt på 34 mandater kan vi ekte bergensere glede oss til enda flere år med bybanediskusjon. Vi må holde fast på egen identitet, og aldri legge denne ballen død. Enten du er av den oppfatning at jernmonsteret koKais Chaouchmmer til å ødelegge bergens verdensarv, eller om du heller vil bruke 3,4 milliarder på bagateller som skole og helse, så kan du prise deg lykkelig over at du aldri kommer til å slippe opp for samtaleemner hos frisøren eller på tinder-date. Tusen takk, Christine Meyer!

 

Er snus… farlig?

Tenk på livet før 1. september, da. På den tiden kunne vi vandre rundt på hver vår rosa sky. Epok og skruf ut og inn av kjeften 24 timer i døgnet. Livet var lett, ingen bekymringer, snusleppene bulte, og vi levde glade dager i lykkelig uvitenhet. Det var tider, det. Men så kom de tre partypooper-meteorene FHI, Kreftregisteret og Statens arbeidsmiljøinstitutt deisende ned på jorda, og rev oss ut av transen. Snus er… farlig for helsa!? Det kan forårsake… kreft!? Verden ble satt på hodet. Tusenvis av vettskremte nordmenn lastet ned slutta-appen. Folk rev seg i snusleppa. Dagene i etterkant ble fylt med søtsug, irritasjon og rastløshet som måtte få utløp på noe vis, så vi kan bare tenke oss hvilket kaos som venter oss når abstinensene virkelig setter i gang for de nikotinavhengige. Kanskje vi får en epidemi av crossfit, fingerhekling og surdeigsbrød igjen. Hvem vet?

 

Slutt på gratis buss

Det er med stor sorg at vi må meddele at gratisbussen til IKEA vil kjøre sin siste tur til Åsane i slutten av september. Grunnen til dette er for få passasjerer, som følge av mer netthandel. Gode kollektivtilbud fra Skyss sin side har heller ikke vært til hjelp. Bussen har vært en bauta for mang en bergensers liv, et utmerket tilbud for hippe, fattige, billøse studenter. Elsker du følelsen av å sitte på en gratis buss, får du melde flytting til Stavanger fort som faen. Høyres seier i kommunevalget tar nemlig rotta på gratis kollektivtilbud i oljebyen fra og med januar. Kjipt for våre fattige brødre i sør.

 

Erna og Sindre gjennom en tøff tid

Disse skandalene kommer jo som perler på ei snor om dagen! Ikke engang hele Norges bergenske mor fikk gå fri. Også Sindre, da. Trodde ikke den mannen hadde det i seg å lyve til kona si. Han har altså tjent 1.8 millioner kroner i aksjer, eller omregnet til valutaen Stoff liker å bruke, 1500 Hugo Boss-solbriller fra Gardermoen. Jeg må ærlig innrømme at det var vondt å se tårene i øynene til Erna på pressekonferansen. Men denne ekstra inntekten må da ha gagnet henne ganske greit. Og skikkelig flaks at dokumentene tok to uker for mye å hentes ut, og derfor ble offentliggjort rett etter kommunevalget da, gitt! Apropos ingenting: Vi synes Henrik Asheim virker som en fet fyr.