Tre kule DJ-er forteller deg hva du bør gjøre
Dersom du skulle ha problemer med å finne det ut selv.
12. oktober 2023

Niilas ( Peder Niilas Tårnes)

Foto: Lea Meyer

Glem en ting for hver nye du lærer. Hvis det aldri blir ryddet plass til noe nytt, kan det bli for dårlig plass til noe som helst. 

Det å gi slipp på gamle vaner, versjoner, tanker og preferanser, kan skape rom for en helt ny versjon av deg selv. Hvis man er skikkelig heldig, kan man oppleve noe magisk i prosessen… 

Prøv å ha et lite sideprosjekt. En liten ting du putler med på kvelden, som ikke har så mye å si. Å drive med en liten hobby, ikke for å bli bedre, gjøre deg selv bedre, øke produktiviteten eller «få noe til». Heller et slags lite tidsfordriv. Min bestefar pleier å stå i hagen og lage store treskåler fra trestubber, noe som har inspirert meg mye. Han vil jo selvfølgelig at de skal bli fine, men det handler like mye om prosessen i seg selv, som resultatet. 

Når jeg selv har endt opp i en situasjon hvor jeg lever av hobbyen min, kan det fort oppleves som mer «jobb» enn hobby (jobby?). Sånn sett så prøver jeg å kultivere det enkle ved å ha en hobby. Et lite tidsfordriv jeg driver på med for meg selv, fordi jeg syns det er kjekt, med litt lave skuldre. Ved å dra dette frem i hverdagen, kan jeg la denne følelsen ta plass i musikken. Fordi jeg holder jo strengt tatt på med det fordi jeg syns det er kjekt?

 

 

 

Hesterbest (Ingrid Haugen Nonskaar)

Foto: Ludvik Olai Espeland

Sett på en bra sang og dans. Inviter med noen på epleslang og lag eplekake. Begynn med en hobby. Stjel med deg litt ved på vei opp til Ulriken og tenn et bål. Brenn noe du ikke vil ha i livet ditt lenger. Se så mange filmer du klarer på BIFF-festivalen. Det beste utvalget av smågodt finnes på Kiwien rett ved Kulturhuset. Rydd leiligheten når livet føles vanskelig. Alle vet ikke mer enn deg. Alle vet like lite. Meninger er meninger, finn din og vær åpen for andres. Tør å si hei, vær interessert, still spørsmål og oppfølgingsspørsmål. Dra på naturhistorisk museum, drikk kaffe på Nobel Bopel, dra på After School Special, Kode, Nordnes Sjøbad, BAS sin sommerfest, Ekko-festivalen. Dans til techno på Østre, dans deg varm på Landmark, dans i mørket på Opera, dans på stolene på Legal. Ring hjem når du er i godt humør, når du trenger råd og når du er syk. Eller ring en venn. Vri hjernen til å tenke at pensum faktisk er noe du har lyst til å lære. Bli med i en studentorganisasjon, eller flere. Test ut litt forskjellig. Mennesker kommer og går, ta vare på de som får deg til å le. Ta vare på deg selv. Gå på tur i fjellet og pust litt. Ta deg en reise hvis du vil, si ja til ting, og bli hjemme og chill i sengen av og til. Gå ut av din egen komfortsone og lær underveis. You got this.

 

 

Soccor Moms (Fulle navn: Isabel Fox og Kaja Malena Håvik)

Foto: Marit Tynning Henriksen

Isabel er ikke spesielt kjent for å være den rådgivende vennen, hvem enn det måtte være i Friends. Kaja liker å gi råd til vennene sine, men sliter med å følge dem selv. Likevel har vi skrapt sammen noen tips vi prøver å minne oss selv på i tide og utide. 

Slutt å si «på en måte», «eller noe sånt», «…men jeg vet ikke». Ikke pakk inn meningene dine. De er mer enn gode nok til å stå for seg selv!

Vær stolt av kulturarven din! Gå med trøyen fra Trott IL, eller tatover Hordaland fylkesvåpen på den mest kompleksfylte kroppsdelen din.

Lag din egen catchphrase, og du vil aldri igjen lure på hva du skal si etter en klein pause. Noen ganger er stillhet også helt naturlig og fint. 

Sett pris på kjedsomhet og å være frisk. Det verste er å stå travel og småpjusk med lua i hånden. 

Ikke stress med å leve livet ferdig innen du er nådd tretti. Opplevelser følger ikke den biologiske klokken (utenom opplevelsen barn såklart, men det orker vi ikke ta stilling til nå).

Til sist: Les akkurat de bøkene du vil! Du blir ikke et bedre menneske av å styre unna Twilight til fordel for å tvangslese Ulysses.