Kulturell Førstehjelp #65
Sliter du med å orientere deg i mylderet av kulturarrangementer i Bergen? Slapp av, Stoff er her for å hjelpe.
18. oktober 2023

Gjør deg klar for din kulturelle oppvåkning! Den starter selvfølgelig på Stoff sin slippfest, onsdag 18. oktober på Cornerteateret. Her kan du forvente god stemning, hyggelige folk og en helt fersk utgave av Stoff. 18. oktober markerer også startskuddet for Bergen Internasjonale Filmfestival. Her gjelder det å se så mange filmer du bare orker, for i BIFF-programmet er det alltid rikelig med filmperler du bør få med deg! Finn deg et program, marker titlene du synes virker interessante og gjør deg klar for en uke med film.

Innimellom alle disse filmvisningene må du jo også få plass til andre kulturelle innslag. Visste du at det i Bergen finnes tusenvis av studenter som aldri har vært på Brann-kamp? Hvis du er en av dem, så har du en ypperlig sjanse til å gjøre noe med det nå. Herrelaget til Brann er supergode for tiden, og lørdag 21. oktober spiller de en av årets viktigste kamper, mot Molde på Brann Stadion. Her blir det fort utsolgt, så du må skaffe deg billetter kjapt!

Greit, det kan jo være at du ikke vil bruke lørdagskvelden på Brann-kamp. Da kan du heller ta deg en tur på Rommet, hvor Silja Sol fremfører låter fra sitt nyeste album, “Bak Skyene”. Dagen etter, søndag 22. oktober, spiser du en god frokost og går bort til Bergen Storsenter. Der kan du lete etter skatter til kollektivet på Landåspikenes Bruktmarked.

Så er det plutselig tirsdag 24. oktober og du trenger en pause fra HF-biblioteket. Da spankulerer du ned til Bergen Offentlige Bibliotek og blir med på litterær lunsj med Linda Eide. Hun kommer sikkert med en bokanbefaling eller to, og kanskje anbefaler hun deg også å ta en tur på Den Nationale Scene. Det har hun i hvert fall all grunn til, for der spilles “Chaplin: Diktatoren” hele høsten – en forestilling om produksjonen av en av de beste satirefilmene som er laget.

Du er kanskje mer glad i soulmusikk enn i politisk satire? Kulturhuset ser deg og inviterer til fengende komposisjoner og melankolsk tematikk på konsert med Fieh fredag 27. oktober. Er du heller ute etter et kulturtilbud på dagtid kan du ta deg en tur innom utstillingen “Growing Phalanges” i Bergen Kunsthall. Det er den norsk-sudanske kunstneren Ahmed Umar som står bak, og utstillingen vises helt frem til januar.

Etter en uke med filmfestival er du helt sikkert klar for mer festival, og det får du i Bergen. 2.-5. november kan du oppdage musikk fra alle verdens kriker og kroker på Bergens Internasjonale Musikkfestival. Er du mer glad i lokal drikkekultur kan du heller delta på Bergen Siderfestival og gjøre deg kjent med et utvalg av norske siderprodusenter. Hvis du virkelig vil tilegne deg kulturell kapital denne høsten kan du fortsette november-måneden med opera i Grieghallen. Der spilles den tsjekkiske operaen Katja Kabanova fra 4.-10. november. Kjøp deg et glass champagne og føl deg som en del av den kulturelle eliten. Hvem vet, kanskje du også blir operafrelst?