Bylarmen kommer til Bergen
For å gjøre bergensere (både de vanlige og tilflyttervarianten) en tjeneste, dro StoffTOFF sin utegående journalist i Oslo på bransjefestival for å sjekke ut noen av artistene som kommer til scener i Bergen i høst.
31. oktober 2023

Malin Pettersen

Konsert: Ole Bull 7. november

Howdy, partner! Malin Pettersen skal slippe album i oktober, og i den anledning turer hun rundt Norge for å vise alle og enhver at man godt kan danse til annet enn Ballinciaga. Som en pop-country-blandingsartist er hun både kul, sjelfull og tilbakelent, og opptrer gjerne i glitterantrekk med bare ben. På scenen fremstår hun som en stjerne à la Dolly Parton, der hun blant annet synger at hun trenger deg her, med henne, akkurat nå. Jeg kan røpe at dette var en av favorittene fra årets konsertrekke, og at det godt kan fungere som en veldig god trøstepremie for oss som ikke har kapret Taylor Swift-billetter. 

 

Jørgen Dahl Moe

Konsert: USF Verftet 18. november

Jørgen har, som han sang i MGP Junior, gått sin egen vei. Dog med fullt band på scenen og et mønster av surefjes og smilefjes plastret hvor enn du ser. I starten spilles det av et lydklipp i loop som setter stemningen med «I’m happy, I’m sad», om og om igjen. Han er ikke redd for å dra frem de høye tonene, og heller ikke redd for en liten Springsteen-coverlåt. Hvis du liker Kristian Kristensen, Chris Holsten (som forøvrig spiller konsert i Bergen i høst, de òg) og andre smørsangere fra Norges rike, vil du sikkert kose deg her også.

 

Kristine blir Rapper

Konsert: Vill Vill Vest 10. november på Kulturhuset

Kristine Utne Stiberg har prøvd flere ting før hun startet på sitt nåværende prosjekt, og det reflekteres i sceneshowet. Hvis du synes at konserter bør være litt mer som improskuespill, er dette 100% din greie. Det som virkelig er kult med Kristine blir Rapper er at hun skifter mellom norsk, svensk og dansk i tekstene – og det ofte midt i en setning. Kom for hypen, bli for språkforvirringen. 

 

Synne Sørgjerd

Konsert: Vill Vill Vest 10. november på Landmark

Er du hypp på å bli sjekket opp av Synne? Da er ditt beste råd å møte opp, helst rett foran scenen. Hun har promotert seg som Norges hotteste mikrokjendis, og synger om alt det i livet som gikk enten bra eller dårlig på en litt skrikende, sint og akkurat passe engasjert måte. Det ville vært en klisje å sammenligne Sørgjerd med Razika og Pikekyss, men så har man plutselig gjort det allikevel. Det beste med å være på konsert med Sørgjerd er derimot ikke musikken, stemmen hennes (som til tider er litt sur) eller showet, men heller følelsen man får som publikummer. Som enhver god konsert kan den ikke beskrives, den må oppleves.  

 

This Daze

Konsert: Vill Vill Vest 10. november på Landmark

Dette er gutta som vil at du skal sone ut. De nærmest angriper instrumentene sine på den mykeste måten du kan tenke deg – til sammen blir det en slags sausete punkrock. De kan gjerne sammenlignes med både Evig Ferie og bar italia. Kult, men ikke for kult heller. Her er det ikke lov å gå med skjortekanten brettet inn i buksa, men ellers er nok det meste innafor.