Tre kule fra ErlikBergen forteller deg hva du bør gjøre
16. november 2023

Wibecke Lill Olsen

ErlikBergen-selger

Foto: Privat

 

For all del, lenge leve utviklingen

Men av og til går det litt for fort i svingene

Skulle jeg ha gitt meg selv et råd for 40 år siden

Så ville jeg ha sagt: Ha tålmodighet

Alt vil ordne seg med velvilje og hardt arbeid – alt med god holdning

 

Skulle jeg gitt et råd 

Til de unge lovende

Så måtte det blitt noe sånt som 

Stol på magefølelsen, vær aldri redd 

For å gi beskjed, uansett hva

Om noe opptar deg

 

Morten Sommerbakk

Erfaringskonsulent, ErlikBergen og Huset

Foto: Torill Kjelland

Vær raus, vær inkluderende.

Gi kjærlighet og varme til de som er havnet på «feil side i livet» i stedet for å forbanne og irritere deg over de som allerede har det vondt. Ikke bruk energien din på alt som du ikke får til eller mestrer. Gled deg over de små tingene, i stedet for å bruke så mye tid på å klage over alt som er galt. Slå av telefon og tv, kom deg ut i frisk natur, nyt alt det vakre som er rundt oss. 

Løft blikket fra skjermen og del et smil med mennesker du møter, si noe hyggelig til dem som sier noe dumt om deg, slik kan du vende virkeligheten og verden. Ikke bry deg om hva andre tenker og mener om deg, vær genuin og ekte, våg å vær litt rar, husk at det engelske ordet «rare» betyr sjeldent, du skal ikke være som alle andre, vær deg selv, det er det du er best på. Sikt mot det som gir deg glede fremfor det som gir mest penger.

Trives du ikke med det du gjør på, ikke klag, finn noe annet å gjøre.

Du kan alltid skifte kurs i livet, det er aldri for sent.

Og kjøp en = julebord av våre selgere og vær med på å løfte dem ut av fattigdom, 2 halvlitere mindre og du har gitt håp, varme og muligheter til en som sliter…

Det skal ikke alltid så mye til. Gi dem et smil, en hilsen, det betyr så mye. 

I et samfunn der vi alltid er så vanvittig travle, slapp av, trekk pusten, og lev.

Lev som om hver dag var den siste. Ikke sitt i en hage av bugnende frukttrær og klag over nøttene på bakken du ikke klarer knekke..

Livet er en kort reise selv om veien virker lang og hard noen ganger..

Tenn et lys i stedet for å forbanne mørket..

 

Frode Watnøy

ErlikBergen-selger

Foto: Morten Sommerbakk

Jeg synes folk virkelig burde tenke godt på dette. Jeg bor i et gammelt Bergenshus, og har det ganske okei nå. Men her om dagen gikk jeg ut på kjøkkenet om natten (kjøkkenet er et påbygg fra 1970), der er det ikke isolert. Fy faderen så kaldt det var blitt nå, tenkte jeg. Nå er det på tide å få isolert den veggen. Og da kom tankene på alle de, som enten bare går rundt hele natten, alle de som sover ute, søker ly i en garasje, ikke fordi de vil det, men de må det. For i Bergen i dag, er det kun 6 senger som folk står i kø om. De 6 heldige personene som står først får sengeplass, de andre som står i køen må forberede seg på en ny natt ute i kulden. Spesielt når jeg vet noe så dumt som at Bergen kommune har klart å bruke millioner av kroner på å bygge Strakshuset. Her ble  store deler av huset  bygget, slik at færre folk måtte sove ute om natten. Denne delen står helt klar til bruk, men er dessverre helt tom, etter at døgntilbudet ble lagt ned. Helt alvorlig Folkens ! Tenk  at det finnes plasser som Huset, som har tom etasje. Der folk ønsker å få bygget om, slik at det er færre folk som må gå ute om natten. Du kan jo prøve å gjøre det selv en ukes tid, og føle hvordan det føles på kroppen. Jeg har gjort det selv, og det er absolutt ikke noe jeg kan anbefale.