En fyllamelding-guide
Når uhellet først er ute og fyllameldingen har blitt sendt, er det bare én ting som kan redde deg: En Stoffguide.
18. november 2023

Det kan skje selv den beste av oss. En fuktig kveld på byen og en mobil som burde blitt liggende i lomma. Så våkner man dagen derpå, og innser at katastrofen er et faktum: En melding fra deg, på slaget 02.48, adressert til målet for din ikke-gjengjeldte interesse. Og ikke nok med det: Meldingen er åpnet, og fremdeles ubesvart.

Om du nå skal klare å redde verdigheten gjelder det å holde hodet kaldt og tenke raskt. I dette tilfellet er du imidlertid ikke alene – Stoff er her for å hjelpe deg. Vi har samlet et utvalg av de meldingene vi anser som mest hyppige i Bergens natteliv, og kommet med en løsning for hver og en av dem, som sømløst lar deg navigere forbi din lille bommert. Gjør deg klar for et førstehjelpskurs i fyllameldinger.

Man må tross alt være litt ærlig her i livet.

 

 

En klassiker – enkel, men samtidig effektiv. Her finnes det flere mulige løsninger. Først og fremst er det fullt mulig å akseptere tapet og vifte med det hvite flagget.

Dersom du imidlertid er av typen som hater å tape ansikt, kan vi tilby en fiffig liten melding som garantert lar deg slippe unna med verdigheten i behold. Her er det sentralt å tilby så mange detaljer som mulig, da blir det nemlig mer troverdig.

 

 

 

Skjønt emosjonell tilgjengelighet vanligvis anses for å være et tegn på modenhet og dermed et grønt flagg, finnes det også noe som heter litt for tilgjengelig. Veien til en slik pinlig sårbarhet er dessverre kort i fylla. Dermed er det sentralt å sette opp noen relativt solide vegger dagen derpå, for å kansellere gårsdagens glipp. Her er angrep uten tvil det beste forsvar.

eller

 

 

Denne anser vi egentlig for å være relativt uskyldig – du skulle jo bare ha en oversikt over hvor folk befant seg i går. Dersom angsten likevel skulle sette seg i fingrene, kan du ta fatt i mobilen og sende avgårde en liten oppfølgingsmelding:

Eventuelt kan du gå litt mer offensivt ut:

 

 

 

Dette er egentlig døden. Omtrent alt er bedre enn en slettet melding, da er det bedre å la det stå til. Om du likevel har fått panikk og trykka slett, kan du prøve deg på følgende:

eller:

 

 

 

 

Her har du tapt. Ikke hør på den. Slett alle sosiale medier. Flytt fra Bergen.

 

Avslutningsvis vil Stoff gjerne presisere at en ubesvart melding er som en Matrix-film – den gjør seg best alene. Den beste løsningen er derfor alltid å stå i ubehaget og la meldingen henge i lufta. Så kan mottakeren heller få lov til å føle seg litt ekstra selvtilfreds dagen derpå.