Siden sist #66
19. november 2023

HER HJEMME

Det koker for øyeblikket på Internett etter at det ble oppdaget at Rema 1000 selger avokadoer som markedsføres som om de er fra Peru, men ved nærmere titt egentlig er fra Israel. Rema 1000 akker og oier seg, riktignok ikke over hva som skjer på Gazastripen, men over at plakaten i butikken som indikerer opprinnelsesland ikke har vært oppdatert. Bama, som er leverandør av frukt og grønt for Rema 1000 og Norgesgruppen forøvrig, stiller seg i en beleilig nøytral posisjon og bemerker simpelthen at «Vi handler i tråd med de internasjonalt anerkjente grensene som eksisterte før 1967», ifølge VG. 

Ellers har arbeidsminister Tonje Brenna meldt om en trinnvis økning av pensjonsalderen fra 67 år slik vi har i dag. Først til 69 år, lol, for å gradvis følge med en befolkning som vil leve lengre og lengre. Dersom denne økningen fortsetter på ubestemt tid, frykter vi at vi selv ikke får lov til å gå av med pensjon før vi ser ut som en innskrumpa sviske med lesebriller og hvitt hår. Dette er muligens også en løsning på den kommende eldrebølgen – hvem trenger flere barn når 80-åringen kan ta vare på 100-åringen? 

 

DER UTE

Det er varslet vulkanutbrudd på Island, og golfbanen i Grindavik ligger ubeleilig nok rett over en magmatunell, så vi melder nå om sydentilstander i dette området. Dersom du tidligere har spilt golf og slitt med å sende ballen i hullet, så kan du med selvtillit ta turen til Grindavik som nå er full av gigantiske sprikende hull. Vi håper forøvrig at det går bra med alle våre naboer i nord. 

Den italienske småbyen Ladispoli fikk seg nylig et avbrekk fra hverdagen, da en løve rømte fra et sirkus og ble observert på gåtur i byens gater. «Mamma mia, jeg visste ikke at katter kunne bli så store!» lød det antakelig fra flere italienere den ettermiddagen. Løven ble snarlig bedøvet og fanget, så ingen skade skjedd og alt er bra – bortsett fra sirkusindustrien og det faktum at den finnes. 

Haaland skårer og skårer, men forleden dag var vi vitne til et særs grasiøst mål i en kamp mot Chelsea. Mannen sendte nemlig ballen i mål med sin ekstremt dumme toer, og har dermed endelig rundet fotball. Som fotballkommentatorene alltid sier: Det var elleville scener.

Enda lengre der ute rapporteres det om en verktøyveske som nå går i bane rundt jorda etter at to NASA-astronauter med litt løst håndgrep ved et uhell lot veska glippe da de skulle foreta seg en romvandring. Nå forventes det at den skal kretse rundt jorda i flere måneder, og den kan ifølge ryktene skimtes helt nede fra vår lille klinkekule. Neste gang du kikker opp på himmelen har du derfor en forklaring om det viser seg at Orions Belte plutselig har fire stjerner istedenfor tre. 

 

I KULTUREN

Danby Choi, sjefredaktør i Subjekt, vordende mannemann og ytringsfrihetens nummer én fan gjør det stort med boka si «Kanseller meg hvis du kan». Det kunne man visst. Like etter utgivelsen av boka bestemte han seg nemlig for å lage en kødden Tiktok med en av bergensgutta som ganske nylig ble dømt for voldtekt. Det er tøft når forfattere lever ut det de skriver. 

Bransjefestivalen Vill Vill Vest gikk av stabelen i Bergen forrige helg. Mye tyder på at musikknorge har mye godt i vente. Får håpe networkinga gikk greit for de fleste. Det er så synd når god musikk ikke når opp fordi artistene er sosialt inkompetente.

Det O så store bandet The Beatles har sluppet ny låt. «Now and then» heter den. Den sugde. De burde ha lagt opp for lengst. Det som på den andre siden er en overraskende god låt er Maria Mena sitt cover av «The Fox», fremført under Bård Ylvisåkers begravelse nå ganske nylig. Bård Ylvisåker er for øvrig ikke død, men arrangerte sin egen begravelse av grunner som undertegnede har valgt å ikke sette seg inn i.