L’orca n’est pas
22. mars 2024

Jeg er ikke vanligvis typen til å dra på kunstmuseum alene, men det var ennå en formiddag igjen før flyet mitt hjem fra Paris skulle lette. Dessuten hadde mamma tipset meg om denne fotoutstillingen, og jeg følte jeg skyldte henne å sjekke den ut. På de hvitmalte mursteinsveggene i denne pensjonerte gummistøvelfabrikken hang det bilder som dokumenterte «gule vester»-bevegelsen..

I enden av etasjen var det en videoinstallasjon. Jeg trakk til side det svarte forhenget og entret rommet. Foruten at en prosjektor lyste opp den innerste veggen av rommet, var det ellers helt mørkt. Midt i rommet kunne jeg skjelne omrisset av en benk. Der satt det en kvinneskikkelse. Hun hadde halvlangt krøllete hår, og hennes rette positur fremhevet en feminin rygg med runde, myke skuldre. Refleksjonen av lys fra videofremvisningen avslørte BH-stroppene under blusen hennes. Tildekket, som skispor dekket av et tynt lag nysnø.

«Samtidig som spekkhoggeren forsvant ned i havets dyp, snudde kvinnen seg og sendte meg et inviterende smil»

Jeg ble paff, og samtidig som jeg svelget av nervøsitet, strømmet det blod mot pikken min. Hun var åpenbart en kvinne med en frigjort seksualitet. En som puler når hun vil pule – en som elsker når hun vil elske.

Videoen på veggen viste en stor spekkhogger, og samtidig som denne spekkhoggeren forsvant ned i havets dyp, snudde kvinnen seg og sendte meg et inviterende smil. 

Dette har jeg øvd på – å mikrodosere litt ekstra selvtillit når jeg møter en person som jeg øyeblikkelig og betingelsesløst kjenner en tiltrekning mot. Jeg strente bort til benken, satte meg ned og tittet på spekkhoggerens harde og glinsende legeme. Slik hun allerede gjorde.

Jeg kjente at det var en lomme med luft i bokseren, mellom testiklene og penis. Mens ballene mine hvilte på benken som en sakkosekk, sto den stive pikken min og vippet opp og ned, slik et stupebrett gjør etter at stuperen har tatt sats.

«L’orca n’est pas comme les autres animaux des mers…». En pilar innen fransk havvern forklarte hvorfor spekkhoggeren er spesielt viktig i havets næringskjede, siden det er det eneste dyret haien…Samma det, jeg var kåt. Lukten av sjampoen hennes var svakt chai-krydret, med innslag av aloe vera. Jeg blottet håndflaten min i tilfelle hun skulle få et innfall om å gripe den.

«Kukhodet mitt stanget nå opp i dongeribuksen som en enslig rekrutt, midt i monteringen av et lagstelt»

I sidesynet mitt oppdaget jeg at beina hun hadde hatt i kryss, sømløst åpnet seg opp som den doble åttetallsknuten til en syvendeklassing. Hun hadde på seg et mellomlangt, blått skjørt i kordfløyel. Hennes sakte, og subtilt målrettede bevegelser kapret hele min bevissthet. Mens jeg strøk de sommerbrune lårene hennes med øynene mine, snudde hun seg imot meg.

Hun reiste seg, og jeg fikk se hele hennes barmfagre figur. Hofter og bryster med en rund fasong, og rene linjer lik svabergene i Vestfold. Svaberg hvor havvannet har perfeksjonert deres form over årtusener. 

Hun hadde ingen intensjon om å kommunisere med ord og trakk meg opp etter armen, slik at vi sto oppreist overfor hverandre. Kukhodet mitt stanget nå opp i dongeribuksen som en enslig rekrutt, midt i monteringen av et lagstelt.

Jeg løftet fokuset, og vendte øynene mine opp mot blikket hennes. Selvsagt var hun en fenotypisk anomali. Hun hadde nordlysgrønne øyne. Jeg ba tvilen «plukke seg no’ smågodt», og «En-to-nei. Fem-fire-tre-to»: Jeg lente meg inn for et tungekyss. 

Leppene våre møttes som to vannglass som ikke passer inni hverandre. Selv om jeg kun hadde visst om hennes eksistens i 5 minutter, kysset vi med en slik lidenskap at man skulle trodd vi hadde gjennomgått 20 år med ufrivillig separasjon. Hun smakte nettopp slik jeg forventet at en fransk frøken ville smake, hennes varme tunge var som lavendel.

Jeg grep den ene hoften hennes, og strøk henne opp langs midjen og halsen til fingrene mine grep inn i håret hennes. Pustens pesing fulgte lystens tempo, og kyssene var avlange og fuktige. Bestemt tok hun kvelertak på rekrutten i lagteltet og trakk meg inntil seg.

Jeg plasserte fjorten våte kyss mellom hennes munnvik og kragebein, og bet flyktig i en nippelpiercing gjennom blusen. Jeg var på vei ned på kne, og hun kneppet opp skjørtet sitt. Deretter kysset jeg hennes nakne venusberg slik en 57-årigrammet-av-midtlivskrisen-forlatt-kone-og-barn-nå-blitt-krampaktig-polfarer-og-utforsker kysser varden på toppen av K2. 

Hun grep tak i skuldrene mine og og la meg på rygg oppå museumsbenken. Så tok hun en halv piruett og la seg til rette for en «soixante-neuf». Jeg grep hoftene hennes og slikket hennes nøytralt smakende, litt utadvendte kjønnslepper. Hun kneppet opp buksen min og grep beat-for-beat-mikrofonen. I dette øyeblikk skled en altomfattende varme innover meg. Termosen ble fylt med kokende vann. Spekkhoggeren for gjennom vannet med iver, og vi elsket med innlevelse.         

Jeg kom akkurat tidsnok til å rekke flyet.