SEXKVISS
Jeg ofret algoritmene mine på leting etter fakta til denne kvissen.
21. april 2024

1. Først sex på et mer intellektuelt nivå: Hvert år kåres en heldig vinner av den gjeve prisen «Bad Sex in Fiction». Da har man altså klart å produsere årets dårligste litterære sexscene.

2. Hvilken forfatter ble i 2018 nominert til denne prisen med boken Killing Commendatore? Videre om dårlige sexscener: Den erotiske romantrilogien Fifty Shades slo an hos husmødre verden over. Ekte fans vet at serien egentlig startet som fanfiction for en annen populær romanserie. Hvilken?

3. Bibelen anses av de fleste som en lite erotisk bok. Likevel er sex et relativt hyppig diskutert tema, og den har gitt opphav til visse seksuelle begreper som brukes den dag idag. Hva heter den bibelske personen som ga opphav til ordet onani?

4. Apropos religion: United Society of Believers in Christ’s Second Appearing, også kalt Shakers, er en kristen sekt som blant annet tror på total sølibati – altså, ingen ligging. På noen. Dette har naturligvis gått utover medlemmenes reproduksjonseffektivitet, og over tid har antall medlemmer falt fra 6000 medlemmer i 1840 til hvor mange i 2009?

1. 398

2. 85

3. 3

5. For de som har sex men likevel ønsker begrenset reproduksjon, kan det være lurt å benytte seg av prevensjon. En uheldig, men ikke uvanlig prevensjonsmetode er den såkalte «pull out»-metoden. Den er en klassiker, faktisk så klassisk at den har et latinsk navn. Hva er det?

6. Mennesker er et av få pattedyr som driver med seksuell atferd av andre årsaker enn reproduksjon. Nevn ett av de tre andre dyrene som vi deler denne interessen med. 

7. Hva heter posisjonen som hunnpattedyr inntar i forkant av parring? Antropolog Helen Fisher har for øvrig spekulert i at dette er grunnen til at kvinner i høye hæler anses som sexy – fordi de inntar lignende posisjon. Et tankekors? 

8. Tilbake på det menneskelige. Hvor mange prosent av kvinner og menn opplever en form for seksuell dysfunksjon, som for eksempel vaginisme eller ereksjonsproblemer? Slingringsmonn på 5% for hvert kjønn.

9. Seksuelt overførbare sykdommer kan deles inn i tre kategorier. Hva er de?

10. Kvinner ser ut til å assosiere sex med kjærlighet i større grad enn menn, og dette antar man skyldes at kvinner blir mer påvirket av det såkalte «kjærlighetshormonet» under sex. Hva heter dette hormonet?

11. Nytelse og lidelse er unektelig forbundet i dette livet. Liv og død, yin og yang. For eksempel finnes det tilfeller av folk som har dødd under sex. Dette har fått det passende navnet «dying in the saddle». Hvor stor prosentandel av plutselige dødsfall utgjør plutselige dødsfall under sex? Slingringsmonn på 2%.

12. Det finnes også andre negative konsekvenser av sex. Hvilken amerikansk førstedame kom angivelig med følgende utsagn om sex: «Sex is a bad thing because it rumples the clothes»?

 

Svar: 

 

1. Haruki Murakami. Murakami skuffer for øvrig sjelden når det kommer til dårlige sexscener. 2. Twilight 3. Onan, selvfølgelig. 4. c) 5. Coitus interruptus. Ja, faktisk. 6. Delfiner, sjimpanser, og dvergsjimpanser. 7.  Lordose – må ikke forveksles med krumming i ryggen assosiert med skoliose. 8. 43% av kvinner og 31% av menn. 9. Virus, bakterier, og parasitter. 10. Oxytocin. 11. 0.6%. 12. Jackie Kennedy. Det virker usannsynlig at ektemannen var av samme oppfatning.

 

 

Poengscore: 

1-4: Sex er et av livets store mysterier. Særlig for deg. 

5-8: Du har OK oversikt, men det skader aldri å utvide kunnskapsområdene sine. 

9-12: Belest eller beligget? Kanskje begge?