Kulturell førstehjelp #70
Eksamen, schmeksamen. Fyll ditt kulturelle beger opp med oss!
22. april 2024

Du sitter nå med Stoffs 70. utgave i lanken, og det har selvfølgelig skapt full feststemning i redaksjonen. Vi inviterer dermed til Jubileumsslippfest på Rommet, torsdag 25. april. Håkon Blom er DJ og lover både disco, funk og soul. Det koster null penger. Ikke vær teit, ta med alle du kjenner og still opp. 

Nysgjerrig på hva kunststudenter driver med? Masterutstillingen fra KMD, «this is personal», vises på Bergen Kunsthall fra 19. april til 5. mai. Dersom du har vurdert kunstner som fremtidig yrke, kan dette regnes som ekvivalenten til «åpen dag». Karpe diem osv. 

Utstillingen «Urfolkshistorier» åpner på KODE 26. april. Museet lover hele 170 kunstnere fra syv regioner, inkludert samtidskunst og eldre verk. Målet er å vise frem opplevelser fra urfolk forskjellige steder i verden. Altså: not your average Picasso :-)

Lenge siden exphil? Kristin Gjesdal snakker om sin nyeste bok Opprørerne: Kvinnene som endret filosofienLitteraturhuset 2. mai. Eller kanskje du vil prøve deg på Poesikveld med åpen scene? Samme sted 14. mai – ta med ditt mest melodramatiske dikt og trollbind publikum. 

Liker du å løpe, eller liker du å poste bilder på Instagram av at du løper? Da er Bergen City Marathon 27. april perfekt for deg. De har åpen påmelding helt til selve dagen, og du kan velge hvilket nivå av selvpining du vil utsette deg selv for, enten halv- eller helmaraton. 

Om du ikke er sliten etter maraton kan du gå 7-fjellsturen måneden etter, 26. mai. Bergens desidert beste utsikt kan nytes fra syv forskjellige vinkler på samme dag. Det kommer kanskje med noen gnagsår, men også med en hel sekk full av heder og ære. 

Loppis er poppis, og mai er loppesesong! Sjekk ut klesbyttemarked på Kvarteret 8.mai, eller Vårmarked Albatross kaffe 5. mai. 22. mai er det også Planteloppemarked i Laksevåg Hagelags regi, som også feirer 50 år samme dag. 

Studentersamfunnet arrangerer debatt om havbunnsmineraler 9. mai. På norsk sokkel er det store, og til nå, uberørte mineralressurser på havbunnen. Er det galt at vi utvinner disse når vi ikke vet nok om konsekvensene, eller er det for fellesskapets beste? Lærte vi ingenting av Nemo? Krystalliser din mening på Kvarteret kl 18. 

Fridagbonanza!! Vår viktigste kulturelle anbefaling: Husk å handle inn øl før alt stenger i god norsk mai-ånd. 17.-20. mai har du både fredagen og mandagen fri, med mindre du leser til eksamen på røde dager. I tillegg er både 1. og 9. mai røde i kalenderen takket være arbeidere og Kristis himmel-voyage. 

Rødt, hvitt og flott – det hevder Forum scene å gi deg på selveste Grunnlovskvelden, 17. mai. Artister som Michelle Ullestad og Jassbevegelsen inviterer til dans. Perfekt dersom det henger tunge regnskyer over Nygårdsparken.

Den tradisjonelle byfestivalen Bergenfest går av stabelen 12. -15. juni, men kanskje det allerede er på tide å kapre billetter. Hvis du er litt usikker på egen musikksmak er dette festivalen for deg. Her får du nemlig servert blant annet Kaizers, RAYE, Metteson, Fieh, Susanne Sundfør og Sivert Høyem. Dette er nok Bergenfests beste lineup (ifølge undertegnede) siden 2014, da Lana Del Rey gjestet plenen.