Siden sist #70
Alle disse nyhetene som kom og gikk – ikke visste jeg at det var selve nyhetsbildet.
22. april 2024

Brann vs. Barcelona 

Brann Kvinner har fått nok av at Norge alltid skal gjøre det så dårlig i internasjonal fotball, og tok seg helt til kvartfinalen av Champions League. Der møtte de Barcelona. Da må man jo kjenne litt ekstra på Bergenspatriotismen. Uheldigvis er Barcelona verdens beste fotballag – bokstavelig talt – så møtet fikk litt David-Goliat preg. Likevel stilte Brann sterkt, og endte opp med å skåre på både hjemme- og bortebane. Før målet til Brann, hadde Barcelona bare sluppet inn 4 mål på 20 kamper på hjemmebane. Dermed kan vi med stolthet klassifisere det som en meget sterk prestasjon av Brann, selv om det ikke gikk veien til slutt. 

 

Slit’an Vintage 

Har du vært på leting etter gode vintagebutikker i Bergen, men bevisst unngått Slit’an Vintage? Har du tenkt «joda, klærne er fine de, men viben til han som jobber der virker litt snodig»? Da kan du gratulere deg selv med å ha treffsikker magefølelse. Det viser seg nemlig at eieren av Slit’an, Enok Groven, har valgt å sette vintagedrømmen på pause for å forfølge en ganske annerledes drøm – nemlig å bistå i det israelske forsvaret (IDF). Groven forsvarer Israels angrep til Nettavisen med at han «er imot død, men hvis du støtter en terrororganisasjon, er løpet kjørt på mange måter.» Dette var for øvrig på spørsmål om hans syn på drepte palestinske barn. Avgjørelsen har naturligvis vakt reaksjoner blant mange – blant annet har butikken blitt tagget ned med ordet zionist. Dette omtaler Groven som «pøbelstreker og djevelskap». Ja, Enok, det er nok her ondskapen ligger. 

 

Another one bites the dust 

De faller som fluer, disse ministrene. Lenge ble det sagt at Ingvild Kjerkol ville beholde jobben som helseminister selv, dersom det viste seg at det var plagiat i masteroppgaven hennes fra 2021. Nå går Kjerkol likevel av etter at det ble bestemt at oppgaven underkjennes. Selv fastholder hun at hun ikke har jukset med overlegg. Det å beholde en ministerstilling i fire år uten å gå av i vanry er åpenbart vanskeligere enn jeg trodde. 

 

Kate-mysteriet oppklart 

Da såkalte «Kate-gate» ble et globalt fenomen, så den britiske kongefamilien seg nødt til å være ærlige om prinsessens situasjon – og det viste seg altså at Kate har fått kreft. Au da. Folk som ganske nylig hadde spekulert i vilden sky om hvorvidt William var homofil og hadde skilt seg fra Kate, om Kate var den nye Diana, om Kate var erstattet med en robot –  rettet nå fingeren utover mot verden og sa «fy skam!». Ingenting er som etterpå-bedrevitenhet. 

 

Apropos kreft

O.J Simpson er nå død etter en lengre periode med prostatakreft. Simpson var lenge kjent for å være en «running back», hva nå enn det er, for Buffalo Bills. Han var altså en amerikansk fotballspiller. Vår generasjon kjenner ham nok bedre for å være tiltalt for mordene på sin ekskone Nicole Brown og hennes venn Ron Goldman, en biljakt i en White Bronco, århundrets mest skandaløse rettssak, og den MEGET kontroversielle frikjennelsen. Var han skyldig? Det var offentlig kunnskap at Simpson grovt mishandlet Nicole Brown mens de var gift, DNAet hans ble funnet på blodet til ofrene på åstedet, og han ga senere ut en bok kalt If I did it der han forklarer hvordan han hypotetisk sett hadde gjennomført drapene. Han endte faktisk opp med å tilbringe tid i fengsel, for i 2007 ble han arrestert for væpnet ran og kidnapping. Trenger jeg engang å si det? Som mange har sagt i etterkant: RIP O.J, gone way too late.