Siden sist # 71
Alle disse nyhetene som kom og gikk - ikke visste jeg at det var selve nyhetsbildet.
3. juni 2024

Snus i flammer 

I midten av mars begynte det å brenne på fabrikken til snusfirmaet Swedish Match. Dette har ført til en kritisk mangel på løssnus. Produksjonen er i gang igjen som normalt, men det vil fortsatt ta litt tid før snusen er tilbake i alle butikker. Så gi en ekstra klem og litt tålmodighet til dine snusløse løssnusende venner. 

 

Akademikere streiker, betyr det at vi slipper eksamen? 

Akademikerne og Unio har blitt tatt ut i streik. Dette kan føre til forsinket sensur, og håpefulle masterstudenter river seg i håret av engstelse. Årsaken til streiken er uenighet med staten om at de to fagorganisasjonene skal ha lik tariff. En oppkavet streikevakt meldte på NRK nyheter at «det er snakk om den viktigste gruppen i samfunnet!». Stoff foreslår å gi akademikerne litt applaus, for en gangs skyld. Det fungerte jo med sykepleierne i 2020.

 

Jens og Jonas på terrortokt, Simen Velle i fengselscelle og Stokkeland blir sin egen venn<3 

Det har vært mange medieoppslag knyttet til ungdomspolitikere de siste to månedene, og flere skal det bli! Ny RU-leder Amrit Kaur meldte på TikTok at Stoltenberg, Støre og Tangen var terrorister. Hun har senere tatt tilbake utsagnet. Man kan lure på hvor det ble av standhaftigheten til dette én gang så radikale ungdomspartiet. Likevel, prisen for månedens mest klønete offentlige utsagn kan fint gå til Kaur. 

Simen Velle deler åpent om sin narkotikadom fra 2019, hvor 100 gram cannabis ble funnet hjemme hos ham. Og media elsker ham for det! En utspekulert strateg, denne Velle. 

Grønn Ungdom-leder Tobias Stokkeland hadde året før åpnet opp om en venn som hadde tatt overdose, og under årets landsmøte til MDG avslørte han at historien egentlig gjaldt han selv. Selv sier han til VG at han trodde det var amfetamin, men det viste seg å være et sørafrikansk gatedop som er blitt beskrevet som «poor man’s cocaine». Betyr det at MDG omsider har valgt side, og nå offisielt kjemper de fattiges kamp? 

 

Norge anerkjenner, endelig, Palestina som et eget land

Norge, Irland og Spania anerkjenner omsider Palestina som en suveren stat, og som følge av dette har Israel tatt ut sine diplomater fra Norge. Media omtaler dette som et modig valg, at Norge kan gå først i rekka for denne radikale avgjørelsen. Men vent litt… hvor mange land anerkjente Palestina før oss? 143 var det. Av 194 land i FN. Men la oss bare leve i troen på at det er typisk norsk å være god, da.

 

Eurovision

I år som alle år braket sangfesten Eurovision løs, denne gangen preget av mye uro. I kjent norsk stil vant Gåte den gjeve sisteplassen. Men det var ikke tapet som gjorde at mange hadde bismak i munnen. Bismaken bunnet heller i Israels deltagelse og konkurransens forbud mot palestinske flagg under sendingen. Likevel, sendingen ble åpnet av en artist med palestinaskjerf rundt armen. Flere land valgte å droppe ut av konkurransen grunnet krigen i Gaza. Til tross for mye kritikk mot Eurovision og NRK, som fikk 48 klager, var det under Israel sitt bidrag flest så på. Seertallene var forøvrig rekordlave i år. NRK klør seg i hodet, kanskje det var det fine været?